Erdoğan'dan Obama'ya Fethullah Gülen sitemi

Erdoğan'dan Obama'ya Fethullah Gülen sitemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile yaptığı konuşmanın detaylarını paylaştı.

Erdoğan milletvekilleriyle kahvaltıda gündeme ilişkin değerlendirmelelerde bulunurken ABD Başkanı Obama ile yaptığı konuşmanın detaylarını şöyle paylaştı: "İnternet Yasası, HSYK yapısının nasıl oluştuğunu anlattım. 'Sizin orada parlamento seçiyor, bizde ise cumhurbaşkanı yani yürütme sadece dörtte birini seçiyor. Kendi içlerinde bir sistem var. HSYK'ya bir müdahalemiz mümkün değil' dedim. Obama 'İçişlerimize karışıyorsunuz' deyince 'Biz sizin içişlerine karışmıyoruz. Bizim içişlerimize karışan bir zatı orada misafir ediyorsunuz' cevabını verdim. Obama da, 'Mesajı aldım' dedi." 

* POLİS OKULLARI DÜŞÜNÜLMELİ: Milletvekilleri, paralel yapının polis okullarında AK Parti ve hükümet hakkında ciddi karalama kampanyası yürüttüğünü belirtince Erdoğan, önümüzdeki dönem polis okulları ile ilgili ciddi düzenleme yapılabileceği mesajını "Buralar polis meslek yüksek okullarına dönüştü. Bunlar da düşünülmeli" diye verdi. 

* İSRAİL VE ESAD: Erdoğan, paralel yanının İsrail ve Suriye ile birlikte hareket etttiğini kaydetti. 

* SABAH, ATV VE TÜRGEV: Sabah ve ATV'nin satışı ile ilgili havuz kurulması diye bir şeyin sözkonusu olmadığına dikkat çeken Erdoğan, "Burada sadece hisse devri var" dedi. Erdoğan, TÜRGEV ile ilgili bir şey olmadığını, her şeyin meşru olduğunu kaydetti. 

* TAHA AKYOL TAKİPÇİSİ: Erdoğan, basında hükümet aleyhine yazan yazarlar bulunduğunu belirterek, "Bunu şantaj için yapıyorlar. Taha Akyol, Aydın Doğan'ın Ankara'daki en ileri iş takipçisidir. Nasılsa bu söylediklerim dışarı çıkar, Akyol bana cevap verir. O zaman ben de belgeler ile kendisine cevap veririm" dedi. 

* PARALEL YAPI SAHAYA İNDİ: Paralel yapının "yalan ve iftira üzerinden çok tehlikeli bir siyasi hareket içinde" olduğunu belirten Erdoğan, "Tehdit ve şantaj kasetleriyle sadece siyaseti değil Türk demokrasisini, toplumu rehin, esir almak isteyen bu tehlikeli örgütün mutlaka tasfiye edilmesi gerekiyor. Bedeli ne olursa olsun sonuna kadar kararlılıkla gidip bu yapıyı tasfiye edeceğiz" dedi. 
(Sabah)