Erdoğan'dan Macron'a Sert Tepki

Erdoğan'dan Macron'a Sert Tepki

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kenisine yönelik açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, "İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Eylül 1980 darbesinin 40. yıl dönümünde düzenlenen Milli İrade Sempozyumu'nda konuştu. Burada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kenisine yönelik açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, "İsim olarak anmak istemiyorum ama mecburum anmaya çünkü o şahsımla çok uğraşıyor. Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak" dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın Türkiye'ye karşı Doğu Akdeniz'de daha net ve ortak bir tutum sergilemesi gerektiğini ifade etmişti. Macron'un, "Biz Avrupalılar olarak Erdoğan'ın Türkiyesi'ne karşı güçlü olmalıyız" sözleri Dışişlei Bakanlığı tarafından eleştirilmiş; ilk açıklama ise AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten gelmişti. Çelik, "Macron 'sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan’la' demiş. Sömürgecilerin eski ve ahlaksız bir oyunudur bu. Halkları sömürmek içi sahte sevgi gösterisi sunar ama vatansever liderleri hedef alırlardı. Sömürgeci kafanın Cumhurbaşkanımızı hedef alması bizim için gururdur" demişti.

Muhalefet partisi CHP'nin Grup Başkanvekili Engin Özkoç da  Macron'un sözleri için, "CHP olarak kabul etmiyor kınıyoruz. Macron haddini bilmelidir" eleştirisinde bulunmuştu.