Erdoğan'dan Lavrov'a Cevap

Erdoğan'dan Lavrov'a Cevap

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un sözlerine tokat gibi bir cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısında yaptığı açıklamada Doğu Guta'daki kimyasal silah saldırısına ilişkin 'Bu katliamı yapanları lanetliyorum. Kimden gelirse gelsin bu katliamı yapanlar bunun hesabını, bedelini kesinlikle ağır ödeyecekler. Bununla ilgili görüşme ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dün Sayın Putin ile görüştüm, bugün ve yarın da devam edecek.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Lavrov'un açıklaması) Bu yaklaşım çok yanlış. Biz şu anda Afrin'i kime geri vereceğimizi çok iyi biliyoruz. Suriye'de şu anda başka ülkelerin kontrol altında tuttuğu yerlerin Suriye'ye teslimi konuşulsun. 'Oraları rejim verdi' ifadesi bizi ikna etmez. Biz yeri geldiği zaman Afrin'i, Afrinlilerin kendisine bizzat teslim ederiz. Ama bunun zamanı bize aittir; onu da biz belirleriz, Sayın Lavrov değil.

Konuşmasında ana muhalefet partisi liderinin Roman vatandaşlara yönelik açıklamasını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Vatandaşımız sıfatıyla tüm haklardan ve özgürlüklerden istifade eden Roman kardeşlerimizle, hayatlarını kurtarmak için ülkemize sığınan Suriyeli mazlumları karşı karşıya getirmekten medet uman bir siyasetin bu ülkede yeri olmadığını, bu zata milletimizle birlikte göstereceğiz. Lafa gelince sosyal demokrat olduğunu söyleyen, fakat ayak tırnağından saç teline kadar her tarafından buram buram faşizm akan bu partinin ve başındaki zatın devri inşallah yakında kapanacaktır, hiç endişe etmeyin.' şeklinde konuştu.

'Dünyada ırkçı siyasetin yükselişe geçip de huzur ve refahın arttığı bir ülke örneği yoktur'

Dünyada ırkçı siyasetin yükselişe geçip de huzurun ve refahın arttığı bir ülke örneğinin bulunmadığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 'Bu zatın yaptığı işin, Almanya'da Türk, Fransa'da Cezayirli, İngiltere'de Pakistanlı, Amerika'da Müslüman düşmanlığı yapılmasından hiçbir farkı yoktur. Biz kimsesizlerin kimsesi olmayı, mağdura destek vermeyi, zalime karşı mazlumun yanında yer almayı, garip gurebayı desteklemeyi kendisine şiar etmiş bir milletin mensupları olmaktan gurur duyuyoruz. Bunun için de hükümetlerimiz döneminde hep 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hareket ettik.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye, büyük devlet olmanın gereklerini yerine getirirken, işte böyle cüce zihniyetler önümüze hep çıktı, şimdi de çıkıyor, gelecekte de çıkacaktır. Ama bunların hiçbiri de milletimizi yolundan döndürmeye yetmemiştir, yetmeyecektir.' değerlendirmesinde bulundu.

'Avrupa, terör örgütlerinin oyuncağı hâline dönüştü'

Almanya'nın bir şehrinde, terör örgütü yandaşlarının her zamanki gibi serbestçe gösteri yaptıklarını hatırlatarak, 'Demokrasinin ve özgürlüklerin kalesi olduğu iddiasıyla yola çıkan Avrupa'nın terör örgütlerinin oyuncağı hâline dönüştüğünü görmenin üzüntüsü ve öfkesi içindeyiz.' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: 'Bizim dağda aradığımız terör örgütü mensuplarının Avrupa ülkelerinin sokaklarında karşımıza çıkmasından bıktık, usandık. Maalesef, baktığımız yerden Avrupa'yı şu şekilde görüyoruz: Avrupa'da demokrasi, sadece Türkiye'ye karşı olanların hakkıdır. Avrupa'da özgürlükler, sadece Türkiye'ye hakaret edenler içindir. Avrupa'da ülkemize yönelik her türlü düşmanlığı gösterme hakkına sahipsiniz. Buna karşılık Türkiye'nin lehine en küçük bir faaliyete kalkışırsanız, salon tahsislerinin iptalinden sınır dışı tehditlerine kadar uzanan acayip bir yaptırımlar listesiyle karşı karşıya bulursunuz.'

'Avrupa ülkeleri kendi sonlarını kendi elleriyle hazırlıyor'

Milletin, bu tür tehditlere Allah'ın izni ile pabuç bırakmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ama Avrupa ülkeleri şunu iyi bilsinler ki, kendi sonlarını kendi elleriyle hazırlıyorlar. Bugün Türkiye'nin başına musallat olduğu için el üstünde tuttukları terör örgütleri, eninde sonunda nefretlerini ve namlularını onlara çevirecekler, bunu da iyi bilsinler. Terörizmin doğası budur; kendisini besleyen eli gün gelir mutlaka ısırır.' şeklinde konuştu.

Yurtdışındaki FETÖ operasyonları

Konuşmasında yurt dışındaki FETÖ operasyonlarına da değinen Erdoğan, 'En son Gabon 3 önemli FETÖ'cüyü ülkemize teslim etti. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Kosova'dan 6'sını, Gabon'dan üçünü aldık.' dedi.

'Sıkıysa bundan sonra bu yola tevessül etsinler'

Erdoğan çocuk istismarı konusunda getirilecek ağır cezalar için de 'Çocuklarımızın istismara uğramasına asla tahammül edemeyiz. Bu konuda yoğun bir çalışma ortaya koyduk. Ortaya istismarın önlenmesi acil eylem planı çıktı. Kapsamlı hususlar yer alıyor. Kanuni düzenleme de Meclis Başkanlığımıza sunuldu. Çocuklara cinsel istismar suçunun üst sınırı 20 yıldan 40 yıla kadar çıkarılıyor. İstismarın nitelikli olması durumunda Ceza müebbet ve ağırlaştırılmış müebbete kadar yükseltilebilecek. Sıkıysa bundan sonra bu yola tevessül etsinler. Kimyasal kastrasyon da uygulanabilecek.' şeklinde konuştu. (İLKHA)