Erdoğan'dan Kürt yönetimine söz...

Erdoğan'dan Kürt yönetimine söz...

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Neçirvan Barzani, Türkiye'den daha fazla destek ve yardım beklediklerini söylerken, Erdoğan da, Barzani'ye anlaşmalara sonuna kadar bağlı kalacakları sözünü verdi

İstanbul'da önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani arasında gerçekleşen görüşmenin detayları bölgesel yönetimin resmi internet sitesinden duyruldu. 

Açıklamaya göre, ikili görüşmede Irak'ın durumu, Kürt Bölgesi ve Ortadoğu'daki gelişmeler etraflıca ele alındı. Bölgesel yönetimin resmi makamlarından yapılan açıklamada, ikili arasında gerçekleşen görüşmede, Barzani'nin Erdoğan'dan daha fazla destek ve yardım istediği; Erdoğan'ın da şu ana kadar yapılan tüm anlaşmalara bağlı kalınacağı ve gereken desteğin verileceğini söylediği belirtildi. 

Açıklamada Erdoğan'ın, Barzani’ye, “Türkiye, Kürdistan Bölgesi’yle olan işbirliğine ve imzaladığı bütün anlaşmalara sonuna kadar bağlıdır” dediği aktarıldı. 

Açıklamada ayrıca, Erdoğan'ın IŞİD meselesiyle ilgili olarak da koalisyon güçleriyle uyum içinde çalıştıklarını, Kürt Bölgesi Hükümeti ile de aynı şekilde hareket ederek bölgedeki her türlü tehdidin bertaraf edilmesi için birlikte mücadele edeceklerini söylediği belirtildi. 
 
Barzani'nin de Erdoğan'ın bu tavrı ve Türkiye'nin yaptığı yardımlardan ötürü teşekkür ederek, "Kürt Bölgesi, Türkiye'den daha fazla destek ve yardım bekliyor. Kürdistan Bölgesi iki taraf arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin artırılmasından yanadır" dediği kaydedildi.