Erdoğan'dan Kritik 'Dolar' Çağrısı

Erdoğan'dan Kritik 'Dolar' Çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletime sesleniyorum, gelin yastık altındaki Dolar'larınızı, dövizlerinizi, altınlarınızı bozdurun.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıklıyor.

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıtıyor.

100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer alıyor.

Programda bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak adımlar da bulunuyor. Erdoğan "Yastık altındaDövizlerinizi, altınlarınızı çıkartın, TL'ye dönüştürün. Yerli, milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları;
 

“ORTA VADELİ PROGRAM AĞUSTOS’TA”

Bakan yardımcılarımızın büyük bir bölümünü atadık. Yeni kurulan başkanlıkların ve ofislerin işler haline getirilmesine yönelik çalışmalar sürüyor. Bugün de ilk 100 günlük programımızı sizlerle paylaşıyoruz. Orta vadeli programı ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna ilan etmeyi planlıyoruz. 2019 - 2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık. Kasım ayına kadar bunu tamamlamayı planlıyoruz. Programımızın koordinasyonunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yönetti. Cumhurbaşkanlığı manifestosunda ve Ak Parti seçim beyannamesinde yer alan taahhütlerimizi baştan sona gözden geçirdiler. Bütçeleri ile bir araya getirdik. Aslında ilk 100 günde tamamlanacak proje sayısı binin üzerinde.

400 PROJENİN 48'İ SAVUNMA SANAYİ'YE AİT

100 günde ve yaklaşık 46 milyar liralık bütçeyle hayata geçirilecek 400 proje, adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır.

Savunma sanayi projelerine ayrı bir önem veriyorum. Programımızda yer alan 400 projenin 48i savunma sanayimize aittir.

Türkiye’nin her alanda tehdide, baskıya maruz kaldığı bir dönemde, göbeğimizi kendimizin kesmesine katkı sağlayacak her çalışma kıymetlidir 
 

KAMU İŞLERİ HIZLANACAK, MALİYET AZALACAK

Cumhurbaşkanlığının kendisinin doğrudan yürüteceği faaliyetleri de bu doğrultuda sınırlı tuttuk. Bu projelerden biri vatandaşların kamu işlerini hızlandıran ve maliyetleri azaltan e-devlet sistemini etkinleştirmek olacaktır. Bir başka proje de tüm icraat, plan ve projelerin takibini sağlayacak sistemi en kısa sürede Cumhurbaşklanlığı bünyesinde kurmak. 

YARGIDA DÜZENLEME 

100 Günlük İcraat Programımız çerçevesinde, yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz.

Yargı birimlerince yapılan 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturuyoruz. 

EMEKLİ MAAŞI 

Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz.

100 Günlük İcraat Programı çerçevesinde, Kanal İstanbul Projesi'nin taşınmaz devirlerini tamamlayacak, çevre düzeni planları ve imar planlarını onaya sunacağız.
 

"DEVLETİN MEMURA, İŞÇİYE BORCU KALMADI"

Çalışanlarımızdan yıllarca kesilen tasaaruf, teşvik ve konut edindirme ödemelerini iade ettik. Tasarruf teşvik fonu için 4,5 milyon kişiye 15 milyar lira, konut edindirme yardımı için 8 milyon kişiye 3,5 milyar lira geri ödeme yaptık. Bunu bizden önceki iktidarlar işçisinden memuruna kesmişti. Devlet, memuruna, işçisine borçlu olur mu, olmuştu. Bunları çok kısa zamanda ödemelerini yaptık. Hamdolsun memura, işçiye devletin borcu kalmadı.

KANAL İSTANBUL'UN İKİ TARAFINA BUTİK ŞEHİR

Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınmaz devri ve planlama çalışmaları tamamlanacak. Kanal İstanbul'un her iki tarafında butik şehirler kurulacak. Biz Kanal İstanbul projesini olmazsa olmaz olarak görüyoruz ve yapacağız.

MİLLET BAHÇELERİNDEN 5'İ 100 GÜNDE TAMAMLANACAK

Millet bahçelerinden ikisi Kayaşehir'de ve Baruthane'de, biri Esenler'de ve Konya'da bulunuyor. Millet Bahçeleri'nin 5'i 100 gün içinde tamamlanacak. 100 gün içinde 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim edecek, 16 bin konut ve işyerinin temelini atacağız.

YASTIK ALTINDAN DÖVİZLERİ ÇIKARIN

Kişi başına milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık. Son yıllarda ardı ardına yaşadığımız gelişmelerin ekonomi alanında programlarını yavaşlattığı gerçektir. 15 Temmuz gibi hadiselerin hedefinde ekonomimizin de olduğu gerçektir. Ekonomi savaşıyla karşı karşıyayız. Biz bu savaştan da galip çıkacağız. Kamu kaynaklarının tek elde toplanarak uzun vadede yıllık 3-4 milyar lira gelir sağlanacak. Buradan milletimize sesleniyorum, yastık altından gelin dövizlerinizi çıkartın. Dolar ve avrolarınızı, altınlarınızı çıkartın. yerli ve milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun.

Kredi derecelendirme kuruluşlarının tamamen taraflı raporları sebebiyle karşılaştığımız zorlukları aşmak için dış borçlanmada Çin piyasasına yöneliyoruz. Bu doğrultuda ilk defa Çin Yuanı cinsinden tahvil ihracı yapıyoruz.