Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Eleştiri

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Sert Eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde katıldığı toplu açılış töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Zeytinburnu Belediyesi için toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu için "Bu zat bizim için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada aynı zamanda bir seçmen, bir vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum. Kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın durumu siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu haline gelmiştir." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2003 yılından bugüne kadar sadece Vakıflar Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla ülke genelinde 4 bin 500 tarihi eserin restorasyonu gerçekleştirildi. Eskiden yılda 5-10 restorasyon yapılırken biz bunu yılda 500'e kadar çıkardık. Sadece yurtiçinde değil yurtdışında da TİKA ve Diyanet Vakfı gibi kurumlarımız aracılığıyla ecdadımızın emanetlerine sahip çıkıyoruz." dedi.
Erdoğan, "ABD'de Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezinin açılışını yaptık. Hamdolsun, adeta bizim için gurur abidesi oldu. O açılışa Kanada'dan arabalarıyla yola çıkıp, 12 saatlik mesafeden gelen kardeşlerimizi gördüm. Çok daha anlamlısı, orası artık ABD'deki dünya Müslümanlarının bir merkezi haline geldi."diye konuştu.
DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:
"Ne diyoruz, dünya 5'ten büyüktür. Dünyada 196 ülkenin kaderini BM Güvenlik Konseyindeki 5 tane daimi üyenin iki dudakları arasına mahkum edemeyiz. O, 1. Dünya Savaşı'nın şartlarıydı. Artık BM'nin şu andaki işleyişinin reforme edilmesi lazım ve bu 5 ülke içinde bir tane Müslüman ülke yok, tamamı Hristiyan, gayrimüslim. Bunlardan oluşuyor. Artık BM'nin şu andaki işleyişinin reforme edilmesi lazım ve bu 5 ülke içinde bir tane Müslüman ülke yok, tamamı Hristiyan, gayrimüslim. Bunlardan oluşuyor. Nedir bu yaklaşım? Adil mi? Değil. Adil bir dünya arıyoruz, adil bir dünya için mücadele ediyoruz. Tüm uluslararası toplantılarda bunu gündeme getiriyoruz. Dünya 5'ten büyüktür. Öyleyse tüm kıtaların temsil edildiği, inanç gruplarının temsil edildiği bir BM Güvenlik Konseyine insanlığın ihtiyacı vardır. Terörün ve teröristin iyisi kötüsü olmaz. 'Hepsiyle aynı şekilde mücadele edilmeli' diyoruz. 'Mülteciler mazlumdur, onlara sahip çıkın, bağrınıza basın' diyoruz. 'Dünyanın bir tarafında insanlar açken öteki tarafında bunca israf kabul edilemez' diyoruz. 'Çevre meselesi önemlidir ama sorunun kaynağı gelişmiş ülkelerken, çözümün tüm yükü geri kalmış ve gelişmekte olan ülkelere yüklenemez' diyoruz. 'Temel hak ve özgürlükler sadece belirli kesimler için değildir, herkesin hakkıdır. Adil olun, merhametli olun' diyoruz. Velhasıl her konuda tarihimizin bize yüklediği sorumluluğu uygun şekilde milletimizin, kardeşlerimizin ve tüm insanlığın sesi olarak kabul ediyor ve davet ediyoruz. Biz bunları söyledikçe, böyle davrandıkça karşımıza çok enteresan, çok garip ittifaklar, tehditler, tuzaklar çıkıyor.
"Bir yandan terör örgütleri, diğer yanda da onların hedefi durumunda olan Türkiye var ama bakıyorsunuz dünyanın anlı şanlı ülkelerinin kimi açıktan kimi gizli saklı terör örgütlerinin yanında, arkasında, sağında, solunda duruyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:
"Şair diyor ya hani, 'Mektup yazdım Hasan'a, ha Hasan'a, ha sana.' Biz de bunlara diyoruz ki 'Sizin yardım ettiğiniz örgüt terör örgütü, ha PKK, ha PYD, ha DHKPC, farkı yok. Bunlar aynı gövdenin dalları, kök aynı, gövde aynı iken dal farklı diye nasıl bu diğeri gibi değil terör örgütü sayılmaz' dersin. İşte Ankara'da canlı bomba eylemi yapıp masum insanları katleden teröristin resmi, sizin yere göğe sığdıramadığınız o örgüt poster yapıp kendi kontrolündeki yerlerde duvarlara asıyor. PYD'ye terör örgütü demiyorsan o zaman Ankara'daki eylemi de terör saldırısı olarak görmüyorsun demektir. Bu sakat mantığın sonu Brüksel'deki eylemin, Paris'teki eylemin, yarın Allah göstermesin Londra'daki, New York'taki eylemlerinde terör saldırısı olarak görülmemesine kadar çıkar. Hani terörle ortak mücadele içindeydik? Biz daha kimin terör örgütü olduğu konusunda anlaşamıyorsak ortak mücadeleyi nasıl vereceğiz? Bakınız biz bütün samimiyetimizle DAİŞ, El Kaide, Boko Haram, El-Şebab gibi yüce dinimizi istismar eden tüm örgütleri terör örgütü olarak görüyor, bunların İslam'la en küçük bir ilgileri olmadığını söylüyoruz. Çünkü bizim dinimiz İslam barış dinidir. Silm; Arapça barış kelimesinden türemiştir İslam. Kimse İslam'a terörü yakıştıramaz."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugüne kadar terörün, kısır siyasi çekişmelerin, muhalefetin vizyonsuzluğunun, çapsızlığının önümüzde bir engel olmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda ülkemiz, dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden inşallah biri olacaktır. Gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Enflasyonda, üretimde, istihdamda umut verici rakamlar ardı ardına açıklanıyor." diye konuştu.
'ANA MUHALAFET KOLTUĞU BOŞTUR'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık bizim için ana muhalefet partisinin genel başkanlık koltuğu boştur, sakıttır. Bizim için bu zat yok hükmündedir. Burada aynı zamanda bir seçmen, bir vatandaş Erdoğan olarak konuşuyorum. Kendisi cezai ehliyet sahibi olmaktan çıktığı için ne söylerse söylesin, ne yaparsa yapsın bizim açımızdan mazurdur. Bu şahsın durumu siyasetin konusu olmaktan çıkmış, tıbbın konusu haline gelmiştir." dedi.
Erdoğan, "Buradan söylüyorum, Pensilvanya'daki zat ve onun peşinden gidenlere sesleniyorum; 'Kardeşlerim şu aklımızı lütfen kiradan kurtaralım, bizim dinimizde kula kulluk yok, sadece Allah'a kulluk var.' Ama maalesef kula kul olanlar kayıpta, Hakk'a kul olanlar kazançta. Bunu göreceğiz." diye konuştu.