Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT Cevabı

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na MİT Cevabı

Başbakan Erdoğan, Brüksel ziyareti öncesi havaalanında önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Erdoğan, "17 Aralık opeasyonuyla Avrupa ve Dünya'da olduğundan farklı bir Türkiyefotoğrafı sergilenmeye çalışıldı" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- AB ile müzakere sürecindeki üç yıllık durgunluktan sonra yeni bir faslın müzakere açılması geliyor. Yine Aralık ayında vatandaşlarımıza vize muafiyeti sağlanmasına yönelik diyalog başlatıldı. Ziyaretiminbütün bu önemli gelişmelerin hemen akabindegerçekleşiyor olması önem arz ediyor.

- Yapacağımız görüşmelerde Türkiye AB ilişkilerinin yanı sıra güncel bölgesel gelişmelerhakkında da görüş alışverişinde bulunacağız. Bu vesileyle, 2014 yılı ülkemiz ile Belçika arasında imzalanan, Türk işçilerin istihdamı anlaşmasının 50'nci yılı olması vesilesiyle önem taşıyor.

- Ayrıca Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği'nin etkinliğe de iştirak edeceğim.

"17 ARALIK BİR ALGI OPERASYONUDUR"

- Burada şu hususu özellikle vurgulamak isterim. 17 Aralık girişimi bir algı operasyonu ile birlikte sürdürülmek istendi. Türkiye içinde tutmadı. Bu operasyonu hazırlayanların, başta Avrupa olmak üzere etki altına almaya çalıştığını görüyoruz.

- İnternette sosyal medyada yapılan kampanyalarla, lobilerin çirkin girişimleriyle, Avrupa vedünyada olduğundan farklı bir fotoğrafın verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bazı odakların ihanet derecesinde, kendi ülkelerini kötülemek için yurt dışında propaganda yaptıklarınıgözlemliyoruz. Brüksel ziyaretimiz, Türkiye'de yaşananları anlatmamıza fırsat verecektir.

"İHANET ŞEBEKESİNİN OYUNUNU BOZACAĞIZ"

- Bu ihanet şebekelerinin oyunları da bozulacaktır. Yolsuzluklarla mücadele eden iktidarın, yargıya değil yargı içindeki örgütlere müdahale edildiğini açıkça delilleriyle ortaya koyacağız. Brüksel'le başlayan temaslarımız devam edecektir. Önümüzdeki günlerdeFransa Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret edecek. Ardından benim bir Almanya ziyaretim var.

- Yeni oluşan hükümeti hem tebrik, hem de ikili ilişkilerimizi değerlendirme fırsatımız olacak. Sayın Cumhurbaşkanımız İtalya'da temaslarda buluşacak. Bu yoğun trafik yıl boyunca devam edecek.

'26. MADDEYİ AÇIP OKUSUN'

Adana'da MİT'e ait olduğu sonradan ortaya çıkan TIR'larla ilgili bugün farklı şeyler ortaya atıldı. Mühimmat taşıdığı iddiasıyla ilgili görüşler var. CHP genel başkanı, MİT'i silah kaçakçılığı yapmakla suçladı. Siz neler söyleyeceksiniz? O TIR'lar neler taşıyor?

Bir defa bu ifadeyi kullanan kişi bu ülkenin bir muhalefeti olamaz. Dünyada milli istihbarat teşkilatları ne gibi görevler yapar bunlar bellidir. Ana muhalefetin genel müdürü MİT'in görev alanlarını bilmeyecek kadar bulunduğu makamdan uzaktır. Tavsiye diyorum 26'nci maddeyi açsın okusun. Bir defa savcı benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez. Ve MİT'in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu paralel yapılanmanın işte diğer bir versiyonudur.

Daha kısa bir zaman önce atılan adımın bir başka devamıdır. Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Tabi burada gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kast ediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır.

Kendi istihbarat teşkilatını dünyaya bu şekilde lanse eden bir insanın vatanseverliğinden ben şüphe ediyorum. başka bir şeyde söylemeye gerek yok.