Erdoğan'dan Interpol'e Kardavi tepkisi

Erdoğan'dan Interpol'e Kardavi tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yusuf Kardavi hakkında kırmızı bülten çıkaran Iterpol'e sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5. Din Şurası'nın açılışında Mısır'ın başvurusu üzerine Dünya Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Yusuf Kardavi hakkında Interpol'ün yayınladığı kırmızı bültene tepki gösterdi.

Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi: "Darbe ile işbaşına gelmiş bir zat bir şahıs çıkıyor İnterpol’e talimat veriyor. Talimatla Müslüman Alimler Birliği Başkanı kırmızı bültenle aranmak üzere adım atılıyor. Bu nasıl bir iştir? İlim siyasetin emrinde olmaz. Siyaset ilmin hizmetkarı olur. İşler tersine dönmüş vaziyette. Bu gelişmeler dünyanın kötüye gittiğinin alametidir. İslam dünyasında bir söylem birliği yok, beklenen, aranan o dayanışma yok. Türkiye burada öncü bir rol oynayabilir.

İslam ülkelerine hitaben dünyada şu anda sondan 50 ülke içinde 27’sinin İSEDAK toplantısında İslam ülkesi olduğunu söylediğimiz için rahatsız olanlar oldu. İçerdeki taşeronlar bu saldırılara neden oluyorlar. Uluslararası medyadan bizim bu sözlerimizi eleştiri konusu yapanlar neyi sorguladığımızı biliyorlar. 200 yıldır sorulmayanları artık soruyoruz. Bize dayatılan ezberleri bozuyoruz. Onlar susmamızı istiyor, biz ısrarla Filistin diyoruz, Suriye’den adalet istiyoruz. Dünya 5’ten büyüktür diyoruz. Bu işlerine gelir mi? Gelmez. Kaptıkları bu saltanatı asla bırakmazlar. Ellerindeki her türlü araçla üzerimize gelmeye devam edecekler. 1.5 milyarlık İslam coğrafyasını orada temsil eden bir tane ülke yok. Nerede adalet? Bunu kendileriyle konuştuğumuzda da inanın cevap veremiyorlar."