Erdoğan'dan İmamoğlu'na Kanal İstanbul Yanıtı

Erdoğan'dan İmamoğlu'na Kanal İstanbul Yanıtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul'u engelleyeceğini söyleyen İBB Başkanı İmamoğlu'na "Ya sen otur, işine bak. Nasıl uyduğunu göreceksin." ifadeleriyle cevap verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son dönemde Türkiye'nin çılgın projesi Kanal İstanbul hakkında sık sık açıklamalar yapmaya başladı.

İmamoğlu, her konuşmasında Kanal İstanbul projesini doğru bulmadığını, kabul etmeyeceğini ve engelleyeceğini söyledi.

Mega projeyi; cinayet ve felaket olarak nitelendiren Ekrem İmamoğlu'na cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

"SEN OTUR İŞİNE BAK, NASIL UYDUĞUNU GÖRECEKSİN"

Beştepe'de düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kanal İstanbul'a da karşı çıktılar. Belediye Başkanı diyor ki 'Kanal İstanbul, buraya uymaz.' Sen otur işine bak, nasıl uyduğunu göreceksin.

"EN YAKIN ZAMANDA BAŞLAYACAĞIZ"

En yakın zamanda ihalesini yapmak suretiyle Kanal İstanbul'a başlayacağız. Kanal İstanbul, Boğaz'ı çok ciddi bir felaketten koruma projesidir. Siyasi boyutuyla da bu Kanal İstanbul dünyada çok ciddi bir sükse yapacak.

 

"BİRİLERİ BAŞLARINI OKŞAYAN EFENDİLERİNE DİYET BORCU ÖDEYECEK DİYE.."

Birileri başlarını okşayan efendilerine diyet borcu ödeyecek diye Türkiye'yi büyütecek bu projeyi rafa kaldırmayız. CHP'nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz.'' şeklinde konuştu.

Erdoğan Kanal İstanbul'a karşı çıkanlara cevap verdi ViDEO