Erdoğan'dan ilginç Kehanet Belki iki Parti...

Erdoğan'dan ilginç Kehanet Belki iki Parti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yeni anayasa için iki partinin birleşebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATV – A Haber ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Eğer 400 milletvekili olmazsa yeni anaysa ve başkanlık sistemi tamamen kesip atılmaz. Bakarsınız hiç umulmadık anda iki parti bir araya gelebilir. Beraberce bu işi yapabiliriz derler ve yine olur. Artık 40-50 yıl öncesinin yasalarıyla gidemeyiz." dedi.

erdoğandan-ilginç-kehanet-belki-iki-parti....png

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

"Aşması durumunda aşmaması durumunda hiç bir şey olmaz çok şey olur. Olması gereken milli iradeye saygıdır. Eğer baraj noktasında bazı şeyler konuşuluyorsa biz bunları çok tartıştık. Biz bu noktada 3 öneri getirmiştim. Kaldıki yüzde 10 barajını getiren biz değiliz. Barajın ülkemize katkıları da vardır. Baraj olmasa Türkiye koalisyonlar ülkesi olur.

Dünya bunu test eden uygulamalar var. İtalya'da yüzde 40'ı aşan partilere hükümet kurma hakkı veriliyor. İtalya'da yüzde 40'la yüzde 60 sandalye alacaksın tabi bu bizde yok. Bunları biz hazmedebildiğimiz zaman bu ülkede huzur vardır refah vardır

ÇÖZÜM SÜRECİ

Şu anda çözüm süreci devam ediyor. Bu süreçte sadece AK Parti ya da başka partiler yok yanında STK'larda var. Medya da bunun içinde olması lazım. Akademisyenlerin de içinde olması lazım. Ne siyasi Türkçülük yapacağız ne siyasi Türkçülük yapacağız. Milletçe sorumluluk gerektiren bir süreç. Onlar silahı bırakırlar ya da bırakmazlar bu onların sorunu. Bu ülkenin gençleri dağlara kaçmasın istiyoruz.İlgili kurullarla çalışmalarımız yapıyoruz.

Ben meydanlarda yeni anayasadan bahsettim ama diğer partiler bu konuyu dile getirmiyor. Çünkü bunların yeni Türkiye gibi bir derdi yok. Bunlar bir eski Türkiye koalisyonu kurmuşlar. Fakat benim milletim bunu değerlendirecektir.

"HİÇ UMULMADIK ANDA İKİ PARTİ BİR ARAYA GELEBİLİR"

Eğer 400 milletvekili olmazsa yeni anaysa ve başkanlık sistemi tamamen kesip atılmaz. Bakarsınız hiç umulmadık anda iki parti bir araya gelebilir. Beraberce bu işi yapabiliriz derler ve yine olur. Artık 40-50 yıl öncesinin yasalarıyla gidemeyiz. 26 havalimanından 55 havalimanına ulaştık. Bu neyi getiriyor halkın refah seviyesinin nerelere çıktığını gösteriyor. Şu anda IMF'ye olan borcumuzu kapatmış durumdayız

Türkiye 12 yıl içinde devrimi gerçekleştirdi. Batı buna sessiz devrim dedi. Bu kıskanılıyor. Ne yapmak lazım Türkiye'yi bir krize mahkum etmek lazım diyorlar. Şu anda Türkiye şu anda 7 düvelle savaşıyor. 25 banka battı. Faturası 55 milyar dolar. bunları biz ödedik.

"MEYDANA İLK İNEN BEN DEĞİLİM"

Ben buradan CHP'ye MHP'ye gönül veren milletim bunları değerlendirsin. Ben bunları milletime anlatmak zorundayız. Anlatmazsam milletim bana madem biliyordun neden anlatmadın diye soracaktır. İlk meydana çıkan ben değilim. Özal da indi meydana. Meydana çıkmak bizim en doğan tabii hakkımız.

Beni tarafsızlık bozuyor diye suçlayanlar Tayyip Erdoğan'dan mutlu olmuyor. Atacağımız adımlar bunları rahatsız eder. Hiç bir zaman temsilde israf olmaz. Burada kapalı alanda da törenimiz yapabilecek durumdayız. Bunların derdi biz Cumhurbaşkanını nasıl hırpalarız. İstedikleri kadar uğraşsınlar her şey yasaldır. Burası Türk milletinin sarayıdır.