Erdoğan'dan Halep ve çözüm süreci mesajı

Erdoğan'dan Halep ve çözüm süreci mesajı

Erdoğan, çözüm süreci ve Halep konusunda net mesajlar verdi.

Erdoğan, çözüm süreci ve Halep konusunda net mesajlar verdi.
"ÇÖZÜM SÜRECİNİN İMRALI İLE ALAKASI YOK"
Bu sürecin geriye giderek değerlendirilmesini yaptığımızda milli birlik projesi olarak devam etmiştir. Bunun İmralı ile alakası yoktur. Hükümetimizin ülkemizde bölücü terör örgütüne karşı halkımızı nasıl rahatlatabiliriz diye attığımız adımlardı. Milli birlik ve kardeşlik projesi çok daha farklı bir hassasiyet ifade ediyor. Bu milli birliğin içinde etnik unsur ayrımı söz konusu değil. Bu süreci bu şekilde sürdürdük. İmralı'da başlar İmralı'da biter yaklaşım tarzı çözüm sürecine uyan ifadeler değil. Siz kalkar etnik yaklaşım içerisinde vatandaşı sokağa davet ederseniz, burada çözüm derdiniz olmaz. Olmadığı da ortaya çıktı.
Siz kalkar da vatandaşı sokağa davet eder 40 kişinin ölümüne sebep olursan senin çözüm diye bir derdin olmaz. Eğer gerçekten barış istiyorsan barış çağrısı, özgürlük çağrısı yaparsın. Eline molotof atıp dükkanları, arabaları, evleri yakanların barış ile alakası yoktur. Siz barış istiyorsanız, barışın çağrısını yaparsınız. Bunların barış ve özgürlük derdi yok. Öyle bir dertleri olsa molotofla esnafın camlarını indirmez.
Cumhurbaşkanı olarak barış için, gerekeni yapacağıma milletime söz verdim milletim de bana yetki verdi.
HALEP HASSASİYETİMİZ KOBANİ'DEN FAZLA
36. paralel üzerindeki çalışmaların devam ettiğini belirten Erdoğan, Halep'teki hassasiyeeti Kobani'den daha fazla dedi.
"Şu anda 36’ncı paralel üstünde belli hazırlıkları sürdürüyoruz. Bir şeyi ifade etmem lazım. Niçin kobani diyorduk. Şimdi niçin Halep. Az önce Mescidi Aksa ile ilgili sorulan soru bu konuda manidar. Dikkatler hep bir tarafa yöneliyor, tam o anda mescidi aksa olayı patlak veriyor. Burada bir planlama var. bir stratejik yaklaşım var. bunun neticesindeki bu gelişmeler üzerinde hassasiyetle durulması gereken gelişmelerdir."

"Halep ile ilgili hassasiyetimiz bölgede daha önce söylediğimiz gibi Kobani’deki hassasiyetten daha fazladır, bunu da söylemem lazım. Halep, bir tarh ekonomi medeniyet merkezidir. Bu denli önemli bir merkezin zaten bombardıman edilmek suretiyle bütün o önemli eserler yıkılmış vaziyetteyken, şehir adeta bir tehditle karşı karşıya. Burada DAEŞ terör örgütünün yanında rejimin de bu tür girişimleri var."
Kaynak : Haber7