Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar!

Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yenikapı'da yapılan 'Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses' mitinginde önemli açıklamalarda bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
 
Erdoğan sözlerine Necip Fazıl'ın Canım İstanbul şiirinin dizeleriyle başladı.
 
Bugün burada teröre karşı tek bir ses olarak bir araya gelen İstanbul sizi tüm kalbimle selamlıyorum.
 
"ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN"
 
Terörle mücadelede görev alan tüm güvenlik güçlerimize ve kamu görevlilerine milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Terör örgütlerinin baskılarına tehditlerine rağmen vatanımızın bütünlüğü için sabır eden tüm kardeşlerime 'Allah sizlerden razı olsun' diyorum. .
 
Ebedi vatanımızı ve kardeşliğimizi fitne ile bölmek isteyenlere en güzel cevabı işte burada veriyoruz. Şu anki birliğiniz beraberliğiniz daim olsun.
 
'SAZLA CAZLA BU İŞ YÜRÜMEZ'
 
Daha ne olacaktı. Yalan üstüne inşa ettiğiniz dünya var. Cesetleri kendilerine ait paçavraya saranlar sonra bayrağa saldırı mı var: Zorla kongrelerinizde bayrağımızı astınız zaman geldi indirmeye kalktınız. Şimdi ayakta kalmaya kalkıyorsunuz. Sazla Cazla bu iş yürümez. Ben gerçek saz sahiplerine kenara koyuyorum.
 
“KİM BU BAYRAĞA YAN GÖZLE BAKIYORSA…”
 
 Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir şeyden kaçınmadık, kaçınmayacağız. Kim bu bayrağa sahip çıkıyorsa o yerlidir, millidir, Türkiyelidir. Kim bayrağa yan gözle bakıyorsa indirmeye, yakmaya çalışıyorsa o bu vatanla da milletle de bağı kalmamış köksüz, ruhsuz, sevgisiz bir mankurttur. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt’te de onlar vardı.  Gayelerine ulaşamadılar. Yaktıklarını, yıktıklarını, yok ettiklerini sandıkları dönemde adeta küllerimizden yeniden doğarak kutlu sancağı yükseltmeyi, zirveye dikmeye başardık. Herkes oynanana oyunun farkındadır.
 
Avrupa'da yaşayan milyonlarca kardeşimiz sonuna kadar yerlidir. Buna karşılık bedenen, ülkemizde yaşadığı halde ruhen bu milletten kopmuş kesimin varlığını ibretle görüyoruz.
 
"MİLLETLE BAĞI KALMAMIŞ BİR MANKURTTUR"
 
Bu bayrağın yere düşmemesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık. İhtiyaç çıktığı zaman can vermeyi cana minnet sayarak vazifemize koşarız.  Kim ki bu bayrağa sahip çıkıyorsa işte o millidir, yerlidir, Türkiye'lidir. Kim ki yan gözle bakıyorsa işte o bu vatanla da bu milletle de bağı kalmamış olan bir mankurttur.  Açık söylüyorum bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Malazgirt'te onlar vardı. Bugün milletimizin karşısında kim varsa dün Çanakkale'de Kurtuluş Savaşı'nda onlar vardı. Zaman değişti isimler değişti ama amaçları değişmedi.
 
KÜRT'ÜN BEKLENTİSİ VAR DA TÜRK'ÜN LAZ'IN YOK MU
 
"Bizim mücadelemiz etnik bir gruba değil terör örgütünedir. Kürt'ün beklentileri var da Türk'ün, Laz'ın, Çerkes'in yok mu? Artık Türkiye'de Kürt sorunu yoktur diyecek noktaya geldik, şu anki sorun sadece terör sorunudur. Teröre ve teröriste karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz. Dağ taş demeden inlerine kadar gireceğiz."
 
"CİCİ ÇOCUK SEN KİMİ KANDIRIYORSUN"
 
1 Kasım geliyor. Sizlerden 1 Kasım için tarihi bir karar bekliyorum. 7 Haziran'da gittiler muhtarları tehdit ettiler. Geçenlerde Güneydoğu ve Doğu illerimizdeki muhtarları davet ettik. 90 tanesi tehdit altında oldukları için gelemediler. Cici çocuk sen kimi aldatıyorsun ya. Kimi kandırıyorsun televizyon ekranlarında. Şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz aynı oyunu yine oynayacaklar. Millet 1 kasımda bu tehditlere kulak asmadan gereğini yapacaktır.
 
Kardeş kavgası çıkartmak isteyenlere aradıkları fırsatı vermeyeceğiz. Kapı kapı dolaşacağız ve anlatacağız.
 
1 Kasım seçimlerinde TBMM'ye hangi partiden olursa olsun fark etmez; 550 tane kalbi, bedeni millet için çalışacak yerli ve milli milletvekili göndermenizi istiyorum. Herhalde ne demek isteğimizi anlıyorsunuz dimi?
 
Bizi başka türlü yenemeyeceklerini bilenler yine fitne tuzağını devreye sokmaya çalışıyor. 200 yıldır oynanan oyuna bir kez daha düşmek bize yakışmaz. Allah birliğimizi beraberliğimizi daim etsin İnşallah.