Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

Erdoğan'dan flaş açıklamalar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da ASKON toplantısında konuştu.

Konuşmasından satır başları şöyle;

*Ben birkaç soru sormak istiyorum: Eğergezi olayları kontrol altına alınmamış olsaydı acaba Türkiye bugün nerede olurdu? Bu sorunun cevabını vermezler.Mısır'da, Ukrayna'da bunun cevabı verildi. Bir günde 3 bin insanın öldürüldüğü bir ülke yoktur. Yüzde 52'yle seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe yapıldı ve içeri atıldı.

*Şu anda binlerce insan Mısır zindanlarında yatıyor. Bunların demokrasiyle alakaları yok. Bugün demokrat geçinenlerin nasıl antidemokrat olduğunu gördük.

*Bugün Ferguson'u, Arizona'yı gördük. Elinde silah yok, molotof yok ama adamı öldürüyor. Polis kendini savunurken hakkını koruyor. Paralel yargı 8 yıla mahkum ediyor.

*Yalova'da kesilen ağaç değil miydi? Kadıköy'den Taksim'e yürüyen zat neredesin? ODTÜ'de kesilenler ağaç değil miydi? Bakırköy Belediyesi'nin kestiği ağaç değil miydi? Neredesiniz tencere-tavacılar? Mesele sadece ağaç olsaydı buralar için neredesiniz? Orada sadece samimi davranan biri vardı: Mesele sadece ağaç değil sen hala anlamadın mı? diyenler vardı.

*17-25 Aralık darbe girişimi değil miydi? Benim hakkımda dönemin Başbakanı diye yazıyor. Muhalefet partileri ikna edilmiş, hangi gazetenin ne yazacağı bile belliydi.

*Muhalefet partilerinin ve medyanın üzerinde ağır baskı ve şantajı var.

*Ana muhalefet partisinin lideri şahsıma adaba aykırı sözler söyledi. Şahsımla alakalı zihinsel özürlü değil mi diyor? "Cumhurbaşkanına zihinsel engelli demek lütüftur. O akılsız. Hem o engelliye hem bize hakaret ediyor. ancak kaset ve şantaj böyle birini bir partinin başında tutabilir.

*Engellilerle yapılan bir toplantıda bu sözleri söyleyen bir partide asla genel başkan olamaz.

*Bu kadar cehalet ancak tahsille mümkün derler. Böyle bir genel başkanlık ancak bir şantajla mümkün olur. O kaset olmasa bundan genel başkan falan olmazdı.

*O zaman o partiyi esir aldılar. Ama milletin partisini esir alamadılar.

*MGK'da ulusal güvenliğimizi tehdit eden her kimse üzerine gidilir. Legal görünümlü illegal yapı. Paralel Yapı böyle tarif edilmiştir. Bütün cemaat ve vakıfların hedef alındığı haberi alçakça bir yalandan ibarettir.

*Türkiye'nin güvenliğini tehdit etmedikçe herkes faaliyetlerinde özgürdür.

*17-25 Aralık darbe girişimini beceremeyenler bundan vazgeçmiş değiller. 6-7 ekim olaylarında nelerin yaşandığı görüldü.

*Biz 26 maddelik bir paket hazırladık. Bu paketin içinde partilerin kapatılmasını ortadan kaldıran yasa vardı. O dönem CHP, HDP ve MHP salonu terk etti.
*
O gün bu hareketi yapanlar bugün iktidar partisini suçluyorlar. O gün bunu hazırlayan biziz bu işten kaçanlar onlar.

*Şimdi çıkmış barajlar kalksın. Biz bunu da teklif ettik. Ona da yanaşmadılar. Bu anamuhalefetin başkanı akşam başka sabah başka. Türkiye'de kim en iyi yalan söyler derse bu kişidir.

*Birileri diyor ki, Cumhurbaşkanı bunlara cevap verir mi? Verir ben farklı Cumhurbaşkanıyım. Böyle olacağımı da söyledim.

*Beştepe'de yapılan sarayla ilgili sabah akşam yalan söylüyor. Bu adamı devleti de bilmiyor. Dünyayı da gezmemiş. SSK'yı nasıl batırdığı ortada.

*Şimdi çıkmış başka başka şeyler söylüyor. Kalkıyor 1000 odalı diyor. Bunu da bilmiyorsun 1150 küsür oda. Biz orada Cumhurbaşkanlığı ihtiyacının karşılığını yapıyoruz.

*Köşede binada kalsaydınız. Neden öyle dev binalar yaptınız? Bunlar da büyük düşünmek gibi bir şey yok. Bunlara bir şeyi hatırlatmamız lazım: Büyük devlet idealini düşünenler büyük düşünürler. Biz bu adımlarımızı atarken adımlarımızı bu yönde atıyoruz.

YAVUZ BİNGÖL

* Yavuz Bingöl'le Yemen türküsünü birlikte söyledik, linç etmeye çalışıyorlar. Söylemediklerini bırakmadılar. Niye nasıl olurda Erdoğan'la aynı fotoğraf karesine nasıl girersin? Böyle bir zihniyet anlayışı olur mu? Bütün sanatçılar sizin düşüncelerinizle aynı düşünceyi taşımak zorunda mı?