Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel yapı veya paralel devlet yapılanması ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlardan bir tanesidir. Bu ay yapılacak olan Milli Güvenlik Kurulu toplantımızda ulusal güvenliğimizi tehdit eden unsurlar gündemimizde yerini alacaktır" dedi.

 

Erdoğan, paralel yapıyla mücadelenin Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'ne girip girmeyeceğine ilişkin, ''Müzakerelere bağlı olarak tavsiye kararında yerini alırsa o zaman hükümet bu konuyla ilgili Bakanlar Kurulu kararını bu tavsiye kararı istikametinde alması halinde o zaman bu Milli Güvenlik Siyaset Belgesi içinde yerini alır" ifadesini kullandı.

 

ÖCALAN'IN CEZAEVİ KOŞULLARI

 

Erdoğan, Öcalan'ın şartlarında iyileştirme talebiyle ilgili, ''Ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum olmuş olan bir insan var. Bu insana şartların iyileştirilmesine yönelik yapılması gereken her şeyi bu devlet yapmıştır. Bundan daha ilerisi zaten olamaz. Herhalde kalkıp özel villa tahsis edilecek hal yok" değerlendirmesinde bulundu.

 

İNCİRLİK KONUSU

 

Erdoğan, "İncirlik'te bizden istenen ne, o henüz belli değil. Bunu gördüğümüz anda değerlendiririz. Bizim güvenlik birimleriyle otururuz bunları konuşuruz, uygun gördüğümüz bir şey varsa buna 'evet' deriz ama uygun değilse buna 'evet' dememiz de mümkün değil" yorumunu yaptı.

 

PYD'NİN SİLAH TALEBİ

 

Erdoğan, "PYD şu anda bizim için PKK ile eştir, o da bir terör örgütüdür. Bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan NATO'da beraber olduğumuz Amerika'nın böyle bir desteği, açıktan açığa söyleyerek bizden 'evet' ifadesini, yaklaşımını beklemesi çok çok yanlış olur, böyle bir şeyi bizden beklemesi mümkün değil, böyle bir şeye de biz 'evet' diyemeyiz" diye konuştu.

 

BM GÜVENLİK KONSEYİ

 

Erdoğan, BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik seçimine ilişkin, ''Seçimin neticesinde bize söz verenlerin, 140 ülke söz verdiği halde, 140 ülkenin nasıl manevra yaptığını görmek çok açık net bir şeylerin nasıl döndüğünü ortaya koyuyor. İspanya'nın seçilmiş olmasından herhangi bir üzüntümüz yok ama İspanyol Dışişleri Bakanı'na sarılanlar bizi ilgilendiriyordu. Çünkü onlarla farklı bazı birlikteliğimiz vardı, bunlar da kendilerini orada ele vermiş oldu" dedi.