Erdoğan'dan Cemaat'e Operasyona İlk Yorum

Erdoğan'dan Cemaat'e Operasyona İlk Yorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüpraş fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışına katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tüpraş fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışına katıldı. Erdoğan yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Türkiye olarak büyük bir gurur gününü yaşıyoruz. Toplamda yaklaşık 10 milyar dolar gibi bir yatırım olarak değerlendirmek mümkün. Türkiye'de şu ana kadar tek kalemde yapılmış en büyük sanayi yatırımını hizmete alıyoruz. Bu bizim ve ülkemiz için de büyük bir iftihar kaynağıdır. Tüpraş'a gönülden teşekkür ediyorum.

"KİM NE DERSE DESİN KERVAN YÜRÜYOR"

Bu ve benzeri yatırımlarla Türkiye enerjiye yön veren bir ülke haline gelecektir. Bu yatırımın farklı bir anlamı daha var. Bir süredir Türkiye ekonomisine yönelik içerde ve dışarda belli çevrelerin sistematik algı operasyonu yürüttüğünü görüyoruz. Bazı dergi gazete ve televizyonlar ve uluslararası çevreler gerçek dışı bir algı yerleştirmeye çalışıyorlar. Bütün bu saldırılara ve operasyonlara rağmen Türkiye tarihindeki en büyük sanayi tesisisin, 3 milyar dolarlık bir tesisin açılışını gerçekleştiriyor olması çok önemlidir son derece manidardır. Kim ne derse desin kervan yürüyor.

"KİMSE ALGILARA ALDANMASIN"

Türkiye büyümeye devam ediyor. Tüpraş'ın hiçbir algı operasyonuna itibar etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması ekonomimizi karalayan çevrelere verilmiş en güçlü cevaptır. Türkiye'deki en büyük yatırımcılardan beklentimiz budur. Uluslararası yatırımcılardan da beklentimiz budur. Kimse algılara aldanmasın, gerçeklere baksın.

"MİLLET BURADA"

Algı operasyonları yalan haberler yoluyla Türkiye'ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Burası demokratik bir ülke. Biz seçimle geliyoruz millet takdir edince de seçimle gideriz. Aynı şekilde bizler faniyiz. Vakti gelince emaneti sahibine teslim edeceğiz. Ama millet burada ve her zaman var olacak.

"LÜTFEN YALANLARA BAKMAYIN"

Yeni Türkiye'nin kazanımlarına millet her daim sahip çıkacak. Türkiye'nin eski günlere döneceği umuduyla kirli ittifaklara girenler başarılı olmayacaklarını görsünler ve bundan vazgeçsinler. Ekonomimiz hamdolsun büyümeye devam ediyor. Çözüm süreci ekonomi ve demokrasinin umudu olarak inatla sabırla ve dirençle filizlenmeye devam ediyor. Milli irade her gün güç kazanıyor. Hukuk güç kazanıyor. Lütfen yalanlara bakmayın. Siz kuyruğuna basıldığı için feryadü figan ortalığı velveleye verenlere itibar etmeyin. Hamdolsun çok güzel gelişmeler yaşanıyor daha güzel gelişmeler yaşanacak. Bütün bu yaşananlar normalleşme sürecidir. Unutmayalım ki Yeni Türkiye'ye yönelik tohumların atılış sürecidir. Türkiye'nin eski günlere döneceği umuduyla kirli işlere yeltenenler kirli ittifaklara girenler bunun cevabını alıyorlar ve almaya da devam edecekler.

"OMURGALI DURUŞLAR ÇOK ÖNEMLİ"

Medya dünyası inşallah girdiği kirli ilişkilerden biran önce sıyrılacaktır diye düşünüyorum. Kendini bu tehlikeli vesayetten kurtaracaktır diye düşünüyorum. Bu kirli odaklarla birlikte olanlar kaybetmeye mahkumdur. Şantaj ve tehditlere, uluslararası çevrelerin kurdukları kumpaslara bu millet gelmiyor gelmeyecek. Vatanını seven insaf sahibi herkesi bu kirli odaklara karşı cesur bir duruşla cevap vermesini hatırlatmak istiyorum. Bi taraf olan bertaraf olur. Onun için tarafımızı çok iyi belirlememiz lazım. Duruşumuz çok önemli. Yalpalayan değil omurgalı duruşlar çok önemli. Omurgalı durduğumuz zaman millet kazanacak. Türkiye kazanacak. Ülkesinin bağımsızlığı tarafında saf tutmayan milletin kararı karşısında yok olup gitmeye mahkumdur. Maşalara taşeronlara paralel yapılara kol kanat gerenler er ya da geç onlar da mahçup olacaklardır.

Ekonomi siyaset ve medya dünyasının hiç tereddüt etmeden ülkenin istiklali tarafında saf tutacaklarına ben gönülden inanıyorum.

"ONLARLA HİÇBİR ŞEKİLDE UZLAŞMAYACAĞIZ"

Tüpraş'ın hiçbir yalana itibar etmeden bu büyük yatırımı gerçekleştirmiş olması, ekonomiyi karalayan bütün o çevrelere verilmiş en büyük cevaptır. Burada bir hususun altını da özellikle çizmek istiyorum, içerde ya da dışarda yalan haberler yalan manşetler yoluyla Türkiye'ye hala istikamet çizmeye çalışanlarla hiçbir şekilde uzlaşmayacağız. Onların önünde hiçbir şekilde diz çökmeyeceğiz. Şahsımın yada arkadaşlarının burada olmaları yada olmamaları hiç önemli değil. burası demokratik bir ülke. Biz seçimle geliyoruz. Millet takdir edince de seçimle gideriz. Aynı zamanda bizler faniyiz. Vakti zamanı gelince emaneti sahibine teslim edeceğiz. Ama unutulmasın ki millet burada ve her zaman var olacak.

Yeni Türkiye'nin kazanımlarına biz olsak da olmasak da millet her daim sahip çıkacak. Kirli işlere, kirli ittifaklara girenler başarılı olamayacaklarını görsünler, ve bundan bir an önce vazgeçsinler.

CEMAAT'E OPERASYON

Dün bağımsız savcılar tarafından başlatılan ve hukuk içinde yürütülen operasyonlar karşısında haddi aşan ve insafı aşan bazı tepkiler sergileniyor. Eski Türkiye'nin bütün aktörleri, tüm taraflar ittifak halinde koro halinde savcılarımıza hakimlerimize emniyet görevlilerimize belli merkezlerden idare edilen bir baskıyı uygulamaya çalışıyor. Adımlar atıldığı anda AB'den hemen birisi açıklama yapıyor. Sen neye göre bu açıklamayı yapıyorsun? Neyi biliyorsun? 50 yıldır bu ülkeyi AB kapısında bekletenler acaba bu atılan adımın ne olduğunu biliyor mu? Ulusal güvenliği tehdit eden unsurlar ister basın mensubu olsun gerekli cevabı alacaklardır. Onları bizim bu ülkede egemen duruma getirmemiz mümkün değildir. Acaba AB ne der, bizi alır mı almaz mı böyle bir derdimiz yok. Biz kendi göbe-ğimizi kendimiz keseriz, kendi aklınızı kendinize saklayın. Avrupa Birliği bu noktada çok dürüstse, burada Sabancı grubunun kardeşini işyerinde katleden Fehriye Erdal'ı bir kapıdan alıp diğerinden bırakanlar hukuk adına bir cevap verebilirler mi?