Erdoğan'dan Can Dündar'a: Öyle Bırakmam!

Erdoğan'dan Can Dündar'a: Öyle Bırakmam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yüklendi.

ADANA'da durdurulan MİT TIR'larının içinde silah ve mühimmat olduğu iddiasıyla haber ve videolar yayınlayan Cumhuriyet gazetesi hakkında 'terör soruşturması' açılmıştı.

Haberlere ilişkin bugün ilk kez detaylı açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Can Dündar'a isim vermeden sert mesaj gönderdi.

Erdoğan, "Bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu" dedi.

Erdoğan, TRT canlı yayınında günde ilişkin açıklamalarda bulundu.

CASUSLUK FAALİYETİDİR!

Erdoğan, MİT tırlarının durdurulmasına yönelik soruya ise şu yanıtı verdi:

"İnsani yardımı, lojistik destek noktasında şu anda Milli İstihbarat Teşkilatımız, Bayırbucak Türkmenleri'ne bu desteği vermektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı'na atılan bu iftiralar, yapılan gayrimeşru operasyon, bir yer de bu ajan ve casusluk faaliyetidir. Bu casusluk faaliyetinin içine bu gazete de girmiştir. Orada rakamlar falan veriliyor. Bu rakamların kaynağı nedir? Kimden aldın sen bu rakamları? Paralel Yapı'dan. Bunlarla ilgili avukatıma talimatı verdim, davayı anında açtım. Bu birileri adına algı operasyonudur."

ÖYLE BIRAKMAM ONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet Gazetesi'nin yaptığı Can Dündar imzalı MİT TIR'ları haberi için şöyle konuştu:

''Bu olay Bayırbucak Türkmenleri ile alakalı bir konu. İnsani yardım konusunda şuanda Bayırbucak Türkmenlerine yardım ediyorlar bu söylenmiştir. MİT'e yönelik atılan o iftiralar bir ajan bir casusluk faaliyetidir ve bu gazete de bunların arasına girmiştir. Bununla ilgili ben avukatlarıma talimatı verdim ve davayı anında açtım. Burada hakikaten samimi dürüst olan, onlara verdiğimiz eğitimi çok samimi olarak açıklarlar. Bu haberi yapan kişi bunun bedelini ağır ödeyecek öyle bırakmam onu.''