Erdoğan'dan çağrı: Bir An önce Hükümet Kurulmalı

Erdoğan'dan çağrı: Bir An önce Hükümet Kurulmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimlerden sonra ilk kez bugün ATO'da konuşuyor. Erdoğan, "egoların bir kenara bırakılarak" bir an önce hükümet kurulması gerektiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi hükümetsiz, Türkiye'yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenecek 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katıldı. En son oy kullandıktan sonra kameralara açıklama yapan Erdoğan 3 gün 21 saattir herhangi bir programa katılmamıştı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden 'devlette devamlılık esastır' anlayışıyla bu süreç devam etmelidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının seçim sonrasını değerlendirdiği kısmından bazı satır başları şöyle:

"Siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz.

Ortaya çıkan sonuç, milletin iradesidir. Herkes, milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Ssonuçlar milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin de doğru şekilde okumasını temenni ediyorum.

Tek bir partinin iktidarına imkan sağlamayan bu tablo, kesinlikle Türkiye'nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Türkiye, seçim gününe kadar başka bir tablo ile karşı karşıyaydı, pazartesi gününden itibaren başka bir tablo ile karşı karşıyadır. Bu dönemi en sağlıklı, en hasarsız şekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serinkanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanı olarak anayasanın bu süreçte şahsıma yüklediği görevleri bihakkın yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum."