Erdoğan'dan Barzani'ye Çok Sert Sözler: Otur Oturduğun Yerde, Rahat Dur

Erdoğan'dan Barzani'ye Çok Sert Sözler: Otur Oturduğun Yerde, Rahat Dur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde konuştu. Barzani'ye sert tepki gösteren Erdoğan, "Otur oturduğun yerde para pul petrolün var rahat dur. Bağımsız devlet olacakmış. 350 kilometre sınırın var bizimle bunu konuştun mu? İran'la konuştun mu? Yok.'' dedi.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"POLİS AKADEMİSİ'Nİ YENİDEN YAPILANDIRDIK"

Şu anda ekranları başında tüm anneler babalar bu merasimi izliyorlar. Evlatlarını bu vatan seferberliğinde hazırlayıp yetiştirdikleri için Allah onlardan razı olsun.
FETÖ sonunda işi millete saldırmaya kadar vardırdı. 17-25 Aralık'ın ardından başlattığımız mücadeleyi 15 Temmuz'dan sonra hızlandırarak devletten temizledik. Bu çerçevede Polis Akademisi'ni de yeniden yapılandırdık.
"1000'İN ÜZERİNDE ŞEHİT VERDİK, 10 BİN TERÖRİST ÖLDÜRDÜK"

PKK ile mücadelede sadece 2015'in temmuzundan bu yana 1000'in üzerinde şehit verdik. Buna karşılık da 10 bine yakın da teröristi etkisiz hale getirdik. Ölen de, kaçıp giden de bizden gidiyor. 100 bini aşkın bir insan kaybımız var. Elbette teröre bulaştıkları için, kan döktükleri için devletlerine, milletine ihanet ettikleri için bunların hiçbirinin gözünün yaşına bakmıyoruz. Fakat faturayı kendimizin ödediğini de asla unutmayacağız. Biz tüm terör örgütlerinin, tüm teröristlerin üstesinden geliyoruz, geleceğiz. Bu konuda kararlılığımız var. Allah'ın izni ile bu işi halledeceğiz. Aksi halde tarih bize bunun hesabını sorar. Büyük bedeller ödeyerek imha ettiğimiz terör örgütlerinin yerine sürekli yenileri türeyecekse o zaman burada bir sorun var demektir.
"BU MİLLETİ, ÜLKEYİ BÖLEMEYECEKLER, PARÇALAYAMAYACAKLAR"

Benim akrabamdır parası bol diye değil, bundan dolayı seversek orada ciddi bir yanılgı var demektir. Pensilvanya'daki bu nasipsiz adamın arkasından giden profesörler de var. Şu anda da birçoğu kaçmış onunla beraber yaşıyorlar. Dünyada 160 ülkeyi buradan idare ediyoruz diyorlar Amerika'nın bir sesi çıkmıyor. Birileri bizi bir yerlerden idare etmeye çalışıyor, bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Bu milleti de bu ülkeyi de bölemeyecekler, parçalayamayacaklar.
"PAPAZI VERİN DİYORLAR, SİZDE DE BİR PAPAZ VAR! ONU DA BİZE VERİN"

Diyorlar ki, bir papaz var, bize verin. Sizde de bir papaz var. Sizdeki çok daha rahat hemen verebilirsiniz. Ölmekse Allah için, vatan için, millet için ölmeye hazır olacağız. Peygamber efendimizin "birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır" hadisi hepimize hitap ediyor. Devletin içinde hiçbir kişinin, ekibin ya da grubun paralel yapılanmaya gitmesine izin veremeyiz. Gittiğiniz yerlerde bunları didik didik aramanız, çıkartmanız gerekiyor. Bizi içimizden böldüler, yaralamaya çalıştılar ama rabbim fırsat vermedi.
F-16'lar uçuyor ya, kolay iş mi? 250 şehit verdik. 2193 gazimiz oldu. O aşk olmasa bu olur muydu? Bu aşk, bu inanç çok önemli. Yoksa herkes o F-16'nın karşısında, tankların, topların karşısında, bu çevrede 29 şehidimizin 36 gazimiz var.
"ÜLKEMİZ ÜZERİNE YAPILAN HESAPLARI BOZA BOZA BU GÜNLERE GELDİK"

Özel eğitim kurumlarına tarihimizde hiç olmadığı kadar alan açtık. Devlet kendi işini yapacak, hayırsever de kendi alanında en güzel hizmeti vermeye çalışacak. Herkesin ülke yönetimine talip olma hakkı vardır. Bunun yolu siyasetten geçiyor. Gereken desteği bulursanız iktidara gelir ülkeyi de yönetirsiniz. Bunun dışındaki yol ve yöntemlerin darbelerden, işgallerden bir farkı yoktur.
Ülkemiz üzerine yapılan hesapları boza boza bugünlere geldik. Bu ülkeden o terör bulutları yok olup gidecek.
"KUZEY IRAK MESELESİ ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ BİR MESELE DEĞİLDİR"

Suriye ve Irak'ta yaşanan hadiseleri, bu ülkeler üzerinde yapılan hesapları Türkiye'den bağımsız olarak görmüyoruz. Sürekli yeni senaryolar üretiliyor. Böylesine değişken bir zeminde biz hem kendi hedeflerimize bağlı kalarak hem de kardeşlerimize sahip çıkarak farklı bir yol izliyoruz. Bu süreçte çıkarlarımızın yüzde yüz uyuştuğu hiçbir gücün olmadığını belirtmek isterim. Mutlaka başka yerde ayrışıyoruz, hatta karşı karşıya geliyoruz.
Kuzey Irak'ta ortaya çıkan son durum üstesinden gelemeyeceğimiz bir mesele değildir. Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi anlamsız bir şekilde başlattığı bağımsızlık girişimiyle adeta kendini ateşin ortasına atmış bulunuyor. Kim senin bağımsızlığını kabul ediyor? Kosova şu ana kadar daha 114 ülke bağımsızlığını kabul ediyor? Yüzde 92 falan da kabul görmüş. Yüzde 72 katılım varmış. Biz bunları çok gördük. Otur oturduğun yerde para pul petrolün var rahat dur. Bağımsız devlet olacakmış. 350 kilometre sınırın var bizimle bunu konuştun mu? İran'la konuştun mu? Yok.''
"YENİ LAWRENCE'LER BAŞARILI OLAMAYACAKLAR"

Israrla girişilen bu maceranın hüsranla sonuçlanması kaçınılmazdır. Bugün bir gazetede okudum. Bizim İsrail bayraklarının olduğundan haberimiz yoktu diyor Kuzey Iraklı bir yetkili. Geçmişte İsrail'in Mossad'ı onların ileri gelenleri ile işbirliği halindeydi, şimdi yine bu alevlendi. Yeni Lawrence'ler bu defa başarılı olamayacaklardır bunu bilmenizi istiyorum.