Erdoğan'dan Ali Babacan'a üstü kapalı uyarı

Erdoğan'dan Ali Babacan'a üstü kapalı uyarı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı dönemine ilişkin özeleştiri yaptı ve bir konuda başarısız olduğunu söyledi. Erdoğan, üstü kapalı olarak da Ali Babacan'ı uyardı.

 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) toplantısında yaptığı konuşmada ilginç bir açıklamaya imza atarak, "Siz Başbakan olduğunuzda neden bunu yapmadınız (faiz indirimi) derseniz... Başarısız olduğum konulardan biri de budur" dedi.

Erdoğan'in inşaat sektörüne ilişkin ise, "İnşaat sektörünü hafife alacak kimseye tahammülümüz yoktur" diyerek Ali Babacan'ı mesaj gönderdi.

TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Babacan, son dönemde konut sektörüne yönelik eleştirileriyle ekonomi gündemine oturmuştu. Sanayinin toplam milli gelirden aldığı payın düştüğü eleştirisini sık sık dile getiren Babacan, inşaat sektörüne ‘ölçüsüz rant’ eleştirisi yapmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "İnşaat sektörünü hafife alacak kimseye tahammülümüz yoktur" dedi.

BAŞARISIZ OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ DE BUDUR

"Yüksek faizlere dikkat edin lütfen. Girişimcilerimizi artırmak zorundayız. En fazla parayı finans sektörü kazanıyor. Çok fazla da yorulmadan kazanıyorlar. Kalkıp el ele vermeye mecburuz. Yatırımcının önünü açmaya mecburuz. Bu etle tırnak gibi… Bugün Amerika bir puan uyguluyorsa, bize ne oluyor? Tek kelime ile bu zulümdür" diyen Erdoğan, "Siz Başbakan olduğunuzda neden bunu yapmadınız derseniz... Başarısız olduğum konulardan biri de budur" sözleriyle özeleştiri yaptı.

aa_picture_20141220_4087130_web.20141220131953.jpg

ALİ BABACAN NE DEMİŞTİ?

Babacan, inşaat sektörüne ‘ölçüsüz rant’ eleştirisi yapmış ve şunları söylemişti:

“İnşaat sektöründe kalem oynatmalarla ölçüsüz rant oluşturulabiliyor. Bunları biraz daha normalleştirmek gerekiyor. Bizim yapmak istediğimiz herhangi bir sektörün önünü kapatma, diğer sektörün önünü açmak değil. Oyun sahasını düzeltmek ve rekabet sahasını eşitlemek."