Erdoğan'dan ABD'ye  S 400 Resti

Erdoğan'dan ABD'ye S 400 Resti

Cumhurbaşkanı Erdoğan astsubay mezuniyet töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Azmi, gayreti olan herkese silahlı kuvvetlerimizin kapısı açıktır. TSK'mız bölgesinin ve dünyanın en güçlü ordularının başında gelme konumunu sürekli tahkim ediyor. 

15 Temmuz gecesi 15 yaşında bıyıkları terlememiş evladımızdan, 75 yaşındaki ak sakallımıza kadar herkes terör örgütünün karşısına çıktı. 

 

Bu ordu tarihe sığmayacak kahramanlıkların sahibi bir ordudur. Giydiğiniz ünifromanın onuru sizin en büyük mükafatınızdır. 

Her tercih gibi bunun da bir bedeli var. Bu bedeli zaman zaman şehit ve gazilerle, zaman zaman ekonomik faturalarla ödüyoruz. 

7 vatandaşımız hayatını kaybederken, 125 vatandaşımız yaralanırken bunlar hava füze savunma sistemlerini kaldırıyorlardı.

Topraklarımızı korumak için alternatif arayışlara girdiğimiz zaman 'Sakın ha' diyorlar. Bu dayatmayı kabul etmemiz mümkün değil. S-400 ile anlaşma bitmiştir yakın zamanda alacağız inşallah. 

F-35'lere de ihtiyacımız var. Zaten biz proje ortağıyız. Bu projeye 900 milyon dolar yatırdık.  Türkiye'nin Avrupa ve Amerika ile olan müttefiklik, ortaklık ilişkilerine olduğu kadar diğer ülkelerle tesis edeceği işbirliklerine de ihtiyacı var. Onlar vermezse başka yerden alırız yahut üretiriz.