Erdoğan'dan Abdullah Güle KHK Tepkisi

Erdoğan'dan Abdullah Güle KHK Tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika seyahati sırasında Abdullah Gül'ün sivillere ceza muafiyeti veren KHK hakkında "muğlak" demesini "üzücü" olarak değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika seyahati sırasında Abdullah Gül'ün sivillere ceza muafiyeti veren KHK hakkında 'muğlak' demesini 'üzücü' olarak değerlendirdi.


Erdoğan, Gül'ün attığı tweet ile ilgili 'Aldığı retweet'lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletti' açıklamasında bulundu.


Afrika ülkelerine ziyaret kapsamında önce Sudan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından Çad'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Çad'dan Tunus'a geçerken gazetecilere gündeme ilişkin çok önemli açıklamalarda bulundu.


Gazetecilerin 'son çıkaralan Kanun Hükmünde Kararname 15 Temmuz ile ilgili olarak sivillere yönelik yapılan düzenleme yeni bir tartışma getirdi. Muhalefet partileri paramiliter güç ve iç savaş çıkarır eleştirisi getiriyor. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de hukuken muğlak bulduğunu söyledi. Bu eleştirilere ne dersiniz ve bir değişiklik olacak mı?' sorusunu cevapladı.


Konuya ilişkin olarak, '15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemler" ibaresi geleceğe yönelik belirsiz bir genişlikte yorumlanırsa şeklinde bir tartışma yapanlar var.. Bu düzenlemenin neyle ilgili olduğu aslında belli. Nitekim bundan önce de, bu ifadenin yer aldığı dört ayrı KHK düzenlemesi yapıldı. Onların hiçbirine dair bu güne kadar kimse ses çıkarmadı. Şimdi bu son KHK'yı birileri köpürtmeye başladı. Oysa dediğim gibi bu sadece 15 Temmuz'u kapsayan bir olaydır. Bunun dışında hiçbir şey söz konusu değil. Geçmiş cumhurbaşkanımızın da, burada kalkıp maalesef bir muğlaklıktan bahsetmiş olması üzücüdür. Neye dayanarak siz böyle bir muğlaklıktan bahsediyorsunuz? Hangi madde sizi bu muğlaklığa itebiliyor? Bu üzücü olmuştur. Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet'lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir. Ama şunu söyleyeyim: Gerek Adalet Bakanı'mız gerek Hükümet Sözcümüz bu konuyla ilgili gerekli cevapları vermiş durumdadırlar.


"DÜZENLEMENİN DEVAMINDAN YANAYIZ"


Çıkarılmış olan yasal düzenleme son derece açıktır; biz bu düzenlemenin kararlılıkla ve aynen devamından yanayız. İddia edildiği türden, ilerde yanlış yorumlamalar gündeme gelecek olursa, o vakit gereken müdahale zaten yapılır. Öyle bir durumda, ya yargı ya da parlamento, gereği neyse yapar elbet. Bu KHK'lar biliyorsunuz zaten parlamentoya da gidecek. Biz KHK'lar ile sadece süreci hızlandırıyoruz. Yaptığımız iş budur. Mesela, taşeronu da KHK'ya koymamış olsak, konu önümüzdeki yıla kalacaktı. Yani onu KHK'ya koymamızın nedeni de süreci hızlandırma amaçlıdır. Ama o da elbette Meclis'e gelecek, orada tartışılacaktır.' ifadelerinde bulundu.