" Erdoğan'a 'Ümmet Lideri' Diye Hitap Ediyorlar"

" Erdoğan'a 'Ümmet Lideri' Diye Hitap Ediyorlar"

Selvi, milletvekillerinin Erdoğan'a 'ümmet lideri' diye hitap ettiğine dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partilileriyle bir araya geldiği kahvaltıda milletvekillerinin bağlılık beyanında bulunduğunu; “Yanınızdayız”, “Siyasete sizinle başladım, sizinle bitiririm", “Benim liderim sizsiniz. Başka arayışım olmaz” diyenlerin olduğunu söyleyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Erdoğan bu tablodan memnuniyet duyuyor" dedi.

Yeni partinin ayak seslerinin yakından hissedilmeye başlandığını, Erdoğan'ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah GülAli Babacan ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’na kırgın olduğunu söyleyerek yaptığı, "Ümmeti parçalamaya hakkınız yok" ifadesini hatırlatan Selvi, milletvekillerinin Erdoğan'a 'ümmet lideri' diye hitap ettiğine dikkati çekti.

Selvi, Erdoğan'ın isim vermeden yeni kurulacak partiyle ilgili değerlendirmelerde bulunduğunu, "Bunların da sonu hüsran olacak” diye konuştuğunu da aktardı. Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunu ancak Erkan Mumcu’nun ve Abdüllatif Şener’in ayrıldığı dönemlerdeki altın çağını yaşayan bir AKP'nin şu anda var olmadığını söyleyen Selvi, "Şimdi ise üzerinde 17 yılın yorgunluğu ve seçim sandığından çıkan bir değişim talebiyle karşı karşıya olan bir parti var. Güneşin öğleden sonrayı gösterdiği ve ikindiye doğru yaklaştığı bir dönem..." ifadelerini kullandı.