Erdoğan'a Suikast Timinden 9 Asker Daha Yakalandı

Erdoğan'a Suikast Timinden 9 Asker Daha Yakalandı

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast için Marmaris'e giden ve daha sonra kaçan firari askerlerden kalan 11 askerin dokuzunun yakalandığı bildiriliyor. Yakalanan askerlerin arasında Binbaşı Şükrü Seymen de bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Muğla'nın Marmaris ilçesinde konakladığı otele saldırı düzenleyen darbeci askerlerden 10'u daha Ula ilçesine bağlı Şirinköy Mahallesi'nde yakalandı.

Şirinköy Mahallesi'nde bir vatandaşın kaçan darbeci askerlerden 5'ini bir su kanalında gördüğü ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda Jandarma Özel Harekat ekibi sevk edildi.

Şirinköy'ün giriş kısmındaki arama çalışmaları sırasında yöre sakinleri, askerlerin mahallenin diğer tarafında görüldüğünü ihbar etti. Bunun üzerine bir grup asker, arkalarında vatandaşlar ve basın mensuplarıyla ihbarın yapıldığı bölgeye doğru hareket etti.

Ekipler bölgeye ulaştığında, darbeci askerlerle çatışma yaşandı. Basın mensupları ve vatandaşlar, silah sesleri üzerine kendini yere atarak siper aldı. Güvenlik güçleri bölgede devam eden çatışma nedeniyle basın mensupları ve vatandaşları alandan uzaklaştırdı.

Zaman zaman çatışma seslerinin duyulduğu bölgeye çok sayıda asker, kobra ve bir helikopter sevk edildi.

Operasyon sırasında "Teslim ol" çağrıları yapıldı. Daha sonra darbeci askerlerden 8'inin yakalandığı bildirildi.

KALAN SON DARBECİ ASKERLER İÇİN ÇEMBER DARALDI

Yakalanan askerler halen bölgede tutuluyor. 

Muğla Valisi Amir Çiçek, yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin bölgede 8 kişiyi yakaladığını bildirdi.

Vali Çiçek, "Üç kişi daha kaçıyor. Bu üç kişinin de en yakın sürede yakalanacağını umut ediyorum. Kısa sürede sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorum." dedi.