Erdoğan'a Suikast Girişimine 12 Yıl Hapis

Erdoğan'a Suikast Girişimine 12 Yıl Hapis

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız, "kamu görevinden dolayı öldürmeye teşebbüs" suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde, Sultangazi Belediyesi Ek Hizmet Binası'nın açılış töreninde suikast girişiminde bulunduğu iddia edilen Ferhat Yıldız, "kamu görevinden dolayı öldürmeye teşebbüs" suçundan 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Ferhat Yıldız ile mağdur müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Duruşmada son savunması sorulan sanık Yıldız, olay yerine protesto amacıyla gittiğini ifade ederek, "Eskort aracı geçtikten sonra ben yola çıktım. Oradan Başbakanı vurmam imkansızdır. Protesto nedeniyle de olsa çok pişmanım" dedi.

Dosyayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Ferhat Yıldız'ın eylemi işlediğinin sabit olduğunu belirtti. Sanığı "kamu görevinden dolayı öldürmeye teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar veren heyet, eylem teşebbüs aşamasında kaldığı için cezayı önce 14 yıla, daha sonra sanığın kişiliğini de dikkate alarak 11 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, sanığa "ateşli silahlar kanuna muhalefet" suçundan verilen 1 yıl 8 aylık hapis ile "hakaret" suçundan verilen 8 bin 100 lira adli para cezalarını da 5 yıllık denetimli serbestlik şartıyla erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Ferhat Yıldız'ın, "tasarlayarak öldürmeye teşebbüs", "ruhsatsız silah bulundurmak" ve "hakaret" suçundan 15 yıldan 26 yıla kadar hapis cezasına mahkum edilmesi istenmişti.

AA