Erdoğan'a ne Mesaj vermek istedi! Rest mi Jest mi?(VİDEO)

Erdoğan'a ne Mesaj vermek istedi! Rest mi Jest mi?(VİDEO)

Ankara'da dün gazetecilerin karşısına çıkan İspanya Başbakanı Mariano Rajoye ile Başbakan Erdoğan'ın basın toplantısında bu detay damga vurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün İspanya'dan bir konuğu vardı...İspanya Başbakanı Mariano Rajoye.

İki Başbakan, uzun görüşmelerin ardından Ankara'daki Başbakanlık binasında basının karşısına çıktılar ve soruları yanıtladılar. Başlangıçta gelen sorular, daha çok ikili işbirliğine ilişkindi. Ancak ardından Türkiye'nin 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan bu yana giderek karmaşıklaşan kendine özgü gündemi basın toplantısına da damga vurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, sızan telefon dinlemeleriyle ortaya çıkan durum soruldu.

İSPANYOL BAŞBAKAN BAKIN NE YAPTI!

Soruları,İspanya Başbakanı da dikkatle dinledi. Hatta uzun uzun not da aldı.
Ancak tam Başbakan Recep TayyipErdoğan soruları yanıtlamaya başlamıştı ki,İspanya Başbakanı'ndan hiç beklenmedik bir hareket geldi.

Başbakan Rajoy, sürekli not aldığı kalemi ve simültane çeviri yapılan kulaklığı çıkarıp masanın üzerine koydu.

ŞAŞIRDI MI YOKSA "BENİ İLGİLENDİRMEZ" MESAJI MI VERDİ

Türkçe bilmeyenİspanya Başbakanı'nın,Erdoğan kendisine yöneltilen Türkiye gündemine ilişkin soruları yanıtlarken kulaklığını çıkartması diplomatik kulislerde de günün konusu oldu.
Kimisi,İspanya Başbakanı'nın sorularla somutlaşan Türkiye gündemi/tartışmaları karşısında "şaşırdığı" ve bu nedenle "ne yapacağını bilemediğinden kulaklığı çıkardığını" savundu.

Kimileri ise,İspanya Başbakanı'nın yaptığı bu hareketle Başbakan Erdoğan'la doğrudan ilişkili konularla ilgili "bu konu beni ilgilendirmez" mesajı vermek için kulaklığı çıkardığına, böylece Erdoğan'a bir diplomatik jest yapmak istemiş olabileceğine vurgu yaptı.

Bir başka yorum ise kendisi de ülkesindeki yolsuzluk iddialarından bunalmış, hatta partisinin merkezi polis tarafından mahkeme kararıyla aranmış olanİspanya Başbakanı'nın bu gündemden "bunaldığı" için bir de Türkiye'de yaşananları dinlemek istemediği yolunda oldu.

HABERİN VİDEOSU İÇİN  TIKLA