Erdoğan: Yenikapı'da 2 milyon kişi vardı

Erdoğan: Yenikapı'da 2 milyon kişi vardı

AK Parti'nin Yenikapıda düzenlediği "Yeniden Milli İrade Mitingi" mitingi tarihe geçti. 250 bin metrekarelik miting alanına katılım sayısını Başbakan Erdoğan açıkladı. Erdoğan miting esnasında alana 2 milyon kişinin geldiğini duyurdu. Başbakan yine sert k

AK Parti'nin "Yeniden Milli İrade Mitingi" başlıklı İstanbul mitinginin düzenlendiği Yenikapı Meydanı tamamen doldu.

Kentin çeşitli noktalarından toplu ulaşım araçlarıyla miting alanına gelen vatandaşlardan bazıları, yoğunluk nedeniyle miting alanına yürüyerek ulaştı. Alandaki vatandaşlar da çalınan şarkılara, okunan şiirlere coşkuyla eşlik etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile ilçe belediye başkan adayları, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve parti yetkilileri, katılımcıları selamladı.

Işılak: Bir sevda adamıyla kol kola girdim

AK Parti'nin seçim kampanyası şarkısını hazırlayan sanatçı Uğur Işılak, "Dombra" şarkısını seslendirdi.

Mitinge katılanlara da seslenen Işılak, şöyle konuştu:

"Bana dediler ki; 'Uğur, Başbakan'a eser yapmakla şiir yazmakla sanatçı adını lekeledin.' Ben de dedim ki 'Ben bir parti adamına eser yapmadım, bir siyaset adamına eser yapmadım, hatta bir başbakana eser yapmadım. Ben bir dava adamına, bir sevda adamına eser yaptım.' 'Olsun sen yine de ismini kirlettin' dediler. 'Ben ismimi kirlettiğimi hiç düşünmüyorum. Sebebine gelince bir sanatçının adı, unvanı nasıl kirlenir biliyor musunuz? Taksim Meydanı'nda, Okmeydanı'nda polise taş atarsa kirlenir. Ben polise taş atmadım hamdolsun. İtfaiye arabasını devirmedim. Esnafın camına taşlayanları desteklemedim. Ben bir dava adamını destekledim. Bir sevda adamıyla kol kola girdim. Hepsi bu."

Başbakan Erdoğan, alana helikopterle geldi

Başbakan Erdoğan, Kocaeli mitinginin ardından Yenikapı Meydanı'na helikopterle geldi. Helikopter, miting alanın bulunduğu bölgeye inmeden önce, bir süre havada bekledi. Bu sırada partililer büyük coşkuyla Başbakan Erdoğan'ı selamladı. Erdoğan da helikopterden vatandaşlara el sallayarak karşılık verdi.

Bu arada, Başbakan Erdoğan'ın arama noktalarının açılarak dışarıda kalan vatandaşların alana alınması için talimat verdiği öğrenildi.

Öte yandan miting alanında yapılan anonsla katılımcı sayısının yaklaşık 2 milyon olduğu duyuruldu.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Kırılır da bir gün tüm dişliler

Döner şanlı şanlı çarkımız bizim

Gökten bir el yaşlı gözleri siler

Şenlenir evimiz barkımız bizim

Yokuşlar kaybolur çıkarız düze

Kavuşuruz sonu gelmez gündüze

Sapan taşların yanında füze

Başka alemlerle farkımız bizim

Kurtulur dil tarih ahlak ve iman

Görürler nasılmış neymiş kahraman

Yer ve gök su vermem dediği zaman

Her tarlayı sular arkımız bizim

gideriz nur yolu izde gideriz,

taş bağırda, sular dizde, gideriz,

bir gün akşam olur, biz de gideriz,

kalır dudaklarda şarkımız bizim...

İstanbul canım İstanbul davam, aşkım, kavgam. Ey İstanbul seni yürekten selamlıyorum. Ey kutlu Peygambere müjde olmuş yüce şehir. Mekke'nin, Medine'nin kardeşi seni yürekten selamlıyorum. Adalar, Ataşehir, Bakırköy, Bahçelievler, Bayrampaş sizleri selamlıyorum. Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Çatalca, Çekmeköy, Esenyurt sizleri selamlıyorum. Eyüp seni muhabbetle selamlıyorum. Toprağını şereflendiren Hz. Eyüp'e selam gönderiyorum. Fatih seni yürekten selamlıyorum. Gaziosmanpaşa, Güngören, Maltepe Pendik sizleri de selamlıyorum. Silivri, Şile, Tuzla, Üsküdar sizleri selamlıyorum.

İstanbul sana Anadolu'nun, Trakya'nın selamını getirdim. Sana Antalya'nın, Tekirdağ'ın, Edirne'nin selamını getirdim. Size Tüm Türkiye'nin selamlarını getirdim.

İstanbul Türkiye'nin özetidir. İstanbul'un tüm kardeş şehirlerini selamlıyorum. İstanbul Türkiye'nin özetidir. İstanbul'un tüm kardeş şehirlerini selamlıyorum. Buradan İslamabad, Bakü seni selamlıyorum. Burdan Musul, Kerkük, Şam, Beyrut, seni selamlıyorum. Gümülcine, Bosna seni selamlıyorum.

Gazze, Filistin seni selamlıyorum. Bugün tüm dünya İstanbul'u sizi izliyor. bugün dünyanın tüm mazlumları, yetimleri sizi izliyor. Kahire'de oyları çalınmış kardeşlerim sizi izliyor.

Şam'da üzerine bombalar yağan, ciğeri yanmış anneler sizi izliyor. Bağdat'taki gönüller İstanbul'u izliyor. Karabağ'da toprakları çiğnenmiş kardeşlerimiz sizi izliyor.

Varsın birileri montaj desin. Kılıçdaroğlu bu montajı nasıl yaptık? Beğendin mi? Varsın birileri taşıma desin. Bu muhteşem coşkuyu küçümesesin. Gazze'nin yetimleri sizi izliyor. Kabe'de tavafta olanlar size dua ediyorlar.

30 Mart gecesinde müjde bekliyorum diyorlar. Peygamberimizin mezarı başında gözü yaşlı burayı soruyorlar. İstanbul hep sen izleniyorsun. Pensilvanya'daki gibi değil. Onlar mahremi izliyor. Burası güzellikleri izliyor.

Mahsun, boynu bükük Kudüs İstanbul'u izliyor. Sen Türkiye'nin, İslam coğrafyasının, Balkanların, Avrupa'nın umudusun. İstanbul sen Somali'deki mazlumun yükünü sırtında taşıyorsun.

İstanbul sen aşk taşıyorsun. Sen Fatih'in emanetisin. İstanbul rabbim seni korusun.

Biz,kısık sesleriz… minareleri,

Sen,ezansız bırakma Allahım!

Ya çağır şurda bal yapanlarını,

Ya kovansız bırakma Allahım!

Mahyasızdır minareler… göğü de,

Kehkeşansız bırakma Allahım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allahım!

Bize güç ver… cihad meydanını,

Pehlivansız bırakma Allahım!

Kahraman bekleyen yığınlarını,

Kahramansız bırakma Allah'ım!

Bilelim hasma karşı koymasını,

Bizi cansız bırakma Allah'ım!

Yarının yollarında yılları da,

Ramazansız bırakma Allah'ım!

Ya dağıt kimsesiz kalan sürünü,

Ya çobansız bırakma Allah'ım!

Bizi sen sevgisiz, susuz, havasız;

Ve vatansız bırakma Allah'ım!

Müslümanlıkla yoğrulan yurdu,

Müslümansız bırakma Allah'ım!

Bugün tuzakları bozuyorsun İstanbul. Bugün bir kez daha dostun kalbine surur, düşmanın kalbine korku salıyorsun İstanbul.

Kardeşlerim Sivas'tan yola çıktık. Bugün Kocaeli'yle 46. şehrimiz. 47. şehir İstanbul. En son Silivri'de buluştuk. Edirne'ye uğradım. Silivri bizim programımızda yoktu.

2 saat içerisinde Silivri'de nasıl bir kalabalık patladı. Çatalca'ya inşallah seçimden sonra gideceğiz. Meydanlar daha önce böyle manzara görmedi. 81 ilin tüm coşkusu şu an İstanbul'da.

Türkiye'ye tezgahlanan tuzağı biliyor. 94'te kimden aldık. CHP'den. Ey Kılıçdaroğlu senin SSK döneminden nelerin olduğunu biliyoruz.

Kocaeli'de bir amca illaha kürsüye çıkacağım dedi. Dedi ki "İki kez hastanede rehin kalkdım". Göreve ilk geldiğimde verdiğim emir "Bu rehine işi kalkacak".

Şimdi istediğiniz hastaneye gidiyor muyuz? Sabr ettiniz zafere ulaştınız.

İstanbul'un kaymak takımı 94'te böyle bir sonuç beklemiyordu. CHP demek yolsuzluk demek. CHP demek çöp demektir. Halkalı'da çöpten 39 kişi öldü. Başında CHP'li belediye vardı.

Bunun heabını soran oldu mu? Yanaş medya nerde? Sordular mı bunun hesabını? Bu Kılıçdaroğlu'nun eline 3 koyun verin kaybeder gelir. Pozlar veriyordu biliyorsunuz? Baykal genel başkan o da onun yanında. Klasörde ne yazıyor? Yolsuzluk. Ne yazıyor. İstanbul adaylarının adı. Hırsızlıktan ihraç ettikleri kişiyi İstanbul adayı yaptılar.

Ben demiyorum bunu sen diyorsun Kılıçdaroğlu. Neden ellerinde malzeme yok. Bunların adayı yok. Bunlar felç olmuş felç. Biz gümbür gümbür geldik. Yine geleceğiz. Biz İstanbul'a milletimize efendi olamaya geldik.

Biz bu milletin dertlisiyiz. İstanbul'daki elitler Recep Tayyip Erdoğan'ın başkan seçileceğini tahmin etmiyorlardı. 30 Mart'ta sadece onlara değil Pensilvanya'ya vereceğiz. Bunların dersanelerinden çocuklarınızı alın. Yıllarca bunlar bizi sömürdüler ya. Sülük zararlı kanı emer. Bunlar bizim helal kanımızı içtiler. Adak dediler, himmet dediler sömürdüler.

Benim sevgili Peygamberimi kamyonete bindirdiler. Bunun senaryosunu da bu onaylıyor. Bu zat diyor ki; "Hz. Cebrail parti kursa oy vermem"biz de bir laf var. Teşbihte hata kabul olmaz. Bunun yaptığı benzetme rezalet.

İyi niyetimizin kurbanı olduk. Başörtülü kızlarımızın başlarını açmaları konusunda fetva veriyor. Niçin 28 Şubatçı generaller böyle istedi. Onun öncesinde başka konuşuyor. Akşam başka sabah başka konuşuyor. 5 ay önce dua 5 ay sonra beddua. Müslüman müslümana dua eder dua.

Şimdi soruyorum; imam-hatipleri kapatanlar belli. Başörtülü kızlarımıza zulm edenler belli. 4+4+4 ile imam-hatiplerin orta kısmı açıldı mı?

Sana 17 üniversite için izin verdik. Yurtdışındaki okullara biz referans olduk. Sen bizden ne istedin? Pensilvanya sen Bahçeli ile Kılıçdaroğlu'yla haşrolacaksın. Biz bu meydandakilerle haşrolacağız.

Biz vatan, millet bayrak yolundayız. 4.5 yıl bize aynı şeyi söylediler. Siirt'te Ziya Gökalp'in şiirini okuduk haydi Pınarhisar dediler. Kader dedik. Kaderin üstünde bir kader var dedik.

Bizim elimizde silah yok dedile