Erdoğan: Yeni Türkiye bizim ’Kızıl Elma’mız

Erdoğan: Yeni Türkiye bizim ’Kızıl Elma’mız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yeni Türkiye mücadelesi aynı zamanda bizim ‘kızıl elmamız.’ İnşallah bu yolda Rabbim ömür verdiği sürece kararlılıkla yürüyeceğiz” dedi.

Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’nin Gölbaşı’ndaki yerleşkesinin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tören alanına gelişinde, Ankara Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının çaldığı ve Hasan Celal Güzel tarafından bestelenen “Yeni Türkiye Marşı” eşliğinde karşılandı.

Çok sayıda davetlinin katıldığı törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine, “Ben bugün bir protokol konuşması yapmayacağım. Samimi, vatandaş Tayyip Erdoğan olarak konuşacağım” diyerek başladı.

“YENİ TÜRKİYE BİZİM KIZIL ELMAMIZ”

Hasan Celal Güzel’in Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi ile ilgili sürecinde çıkardığı dergilerin hangi şartlarda, nerelerden nereye geldiğini, nasıl inatla bu işi sürdürdüğünü gayet iyi bildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sıkıntılar vardı. Çünkü bu işleri malum işin içinde olanlar bunu çok iyi bilir, öyle kolay işler değil. Herkes akıl verir ama destek vermeye gelince kimse destek vermez. Ortaya konan nedir , işte bu eserlerdir. Bu eserlerde öyle kolay kolay olmuyor ve bu mücadeleyi hakikaten bir yeni Türkiye mücadelesine inanmış bir insan olarak tabii ki bu işin çilesini de çeke çeke buralara geldiği için kadir kıymetini biliyordu. Hamdolsun buraya kadar geldi bu iş. Bundan sonrada ben aynı kararlılıkla ben devam edeceğine inanıyorum. Yeni Türkiye mücadelesinin aynı zamanda bizim kızıl elmamız. İnşallah bu yolda rabbim ömür verdiği sürece kararlılıkla yürüyeceğiz.

Makamların kendileri için gelip geçici olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlla bir makamda olmak şart değil. Eğer siz bu hizmeti verebilecekseniz her yerde bu hizmeti verirsiniz. Bütün mesele bir köşe taşı olabilmektir. Eğer bir köşe taşı olabiliyorsak zaten mesele bitmiştir. Çünkü her inşada her binada biliyorsunuz ki her malzemenin yerinde kıymeti çok büyüktür. Ama illa ben burada şu olacağım derseniz o bina eksik kalır. Çünkü binanın kuru zemininden tutunuz ıslak zeminine varıncaya kadar her zemindeki malzemenin orada bir değeri var. Ama maalesef insanoğlu, bizler ‘hayır ben şurada olacağım’ iddiasında olduğumuz için maalesef bu o ideal yeni Türkiye inşamız hep gecikerek gelmiştir. Yoksa çok daha önceden bu inşa, bu süreç bitebilirdi. Öyle veya böyle inşallah bu iş bitecek” diye konuştu.

“81 BÜYÜKŞEHİRİMİZİN OLMASI LAZIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’nin bulunduğu alan için ise, 10-20 yıl önce bu bölgenin tamamiyle boş ve çorak araziler olduğunu belirterek, “Ama şimdi buralarda Hacı Hasan efendininde merhumun buraları seçmesi belki bir hedeftir. Buralar artık dolmaya inanıyorum ki çok kısa bir zaman sonrada buralar çok daha farklı bir inşallah mekan haline gelecek. Köydü şimdi bakın mahalle oldu. Bu büyük Türkiye’de, yeni Türkiye’deki hedeflerimizdir. Şahsım olarak büyükşehirler projesine ‘bütün ilçelerin katılması gerektiğini’ söylediğim zaman bir çok insanlar bana güldüler. Eğer büyükşehirler idealini gerçekleştirmemiş olsaydık yani bugün 30 büyükşehirimiz olmamış olsaydı buralar köyden mahalleye dönüşmezdi. Daha ötesini söylüyorum artık 81 büyükşehirimizin olması lazım. Yeni Türkiye buna da kilitlenmesi lazım. Bunun niye söylüyorum, Hakkari’ye şuanda siz bu haliyle bakarsınız orası bu durumda kalmaya mahkumdur. Ama bir büyükşehir anlayışı ile baktığınız zaman Hakkari değişecektir ve bu değişim şunu da iddia ile söylüyorum bir çok ilimizi adeta terörün gizlilik alanlarını meydana çıkaracak olan bir şehirleşme süreci olacaktır. Eğer bunu gerçekleştirmezseniz orada terör her zaman gizli kalacaktır, kendi o mekanı bulacaktır” dedi.

“YENİ TÜRKİYE ÜNİVERSİTESİ’NE DESTEK”

Yeni Türkiye’nin dergileriyle, araştırmalarıyla her zaman kendileri için bir ufuk olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisinin büyükelçilerde ve her yerde bu eserlerden istifade ettiklerini vurguladı.

Okullara, büyükelçiliklere, kütüphanelerde bu eserlerden faydalandıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ben değerli büyüğümüz Hasan Celal Güzel’e az öncesi tabi kendisi büyük bir hedef açıkladı oda Yeni Türkiye Üniversitesi adıyla, bu süreçte kendisine başarılar diliyoruz. Nasıl olsa akademisyenler olarak orası hazır. Alt yapı hazır gibi görünüyor. Bizde üzerimize düşen ne ise inşallah bu süreçte elimizden gelen desteği veririz. Son açılan üniversitelerle de 76 üniversiteden şuanda 181 üniversiteye çıkmış bulunuyoruz. Yani üniversiteyi gidilen değil, üniversitenin öğrencinin ayağına gitti bir anlayışla inşa ettik. Dolayısıyla imkanları, şartları elvermeyen yavrularımız, gençlerimiz üniversite okumak için Türkiye’nin bir ucundan bir diğer ucuna gitmek zorunda kalıyordu. Ama şimdi öyle değil. Şimdi üniversite kendi ayağına gidiyor. Dolayısıyla kendi ilinde üniversitesine gidebiliyor. Ha orada aradığı fakülteleri bulamıyorsa yine en yakın o fakültelerin olduğu yere de gitme şansını bulabiliyor. Bu anlayışla, bu mantıkla adımları attık ve şimdi 81 ilimizde 181 üniversitemiz var” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hasan Celal Güzel, Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’nin açılış kurdelesini kestiler.

Kurdelenin kesilmesinin ardından dua edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra araştırma merkezinde incelemelerde bulundu.