" Erdoğan Yeni Partileri Erken Doğuma Zorluyor "

" Erdoğan Yeni Partileri Erken Doğuma Zorluyor "

Abdulkadir Selvi, eylül ayında politik anlamda bir hareketlilik olacağını belirtti. Selvi, "Erdoğan, yeni partileri erken doğuma zorluyor" dedi.

 Hürriyet gazetesinin iktidara yakın yazarlarından Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminden sonra inzivaya çekilmesini yazdı. Erdoğan’ın yeni döneme hazırlandığını belirten Selvi, Eylül ayında da yeni partilerin geleceğini belirtti.

elvi, Hürriyet’te “Yeni dönemin siyasi kodları” başlığıyla yayımlanan yazısında, “Erdoğan, yeni partileri erken doğuma zorluyor. Eylül ayı önemli gelişmelere sahne olacak” dedi.

Erdoğan’ın bir sonraki seçimlere kadar hazırlık zamanının olduğunu belirten Selvi, “Erdoğan, şu sıralar kurulacak olan yeni partilere odaklanmış durumda. ‘Ümmeti bölecekler’ dedi. Gül, Babacan ve Davutoğlu’na kırgın olduğunu ifade etti. ‘Tarih olacaklar, boş çuval gibi devrilecekler’ ifadesi yine ona ait. Ama netice itibarıyla 31 Mart’ta İstanbul’un binde 1.3’le kaybedildiği bir sistemde, Erdoğan’ın yeni partilere karşı bir önlem alması gerekiyor. Eğer zamanında yapılırsa seçimlere 4 yıl var. Ama bir erken seçim ihtimaline karşı da şimdiden hazırlıklı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.