Erdoğan Yavuz Bingöl'ü Eleştirenlere Sert Çıktı

Erdoğan Yavuz Bingöl'ü Eleştirenlere Sert Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yavuz Bingöl'ü eleştirenlere Ahmet Kaya'ya yönelik linç kampanyasını örnek vererek "Böyle bir zihniyet olabilir mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ASKON'da yaptığı konuşmada Ahmet Hakan'a verdiği röportajda, Berkin Elvan'ın annesine yönelik sözlerinden ötürü eleştiri oklarının hedefi olan Yavuz Bingöl'ün linç edilmesine tepki gösterdi.

"SİZİN GİBİ DÜŞÜNMEYE MECBUR MU?"

30 Ağustos'ta türkü söyledikleri için Yavuz Bingöl'e yönelik bir linç kampanyası başlatıldığını hatırlatan Erdoğan "Şu anda Türkiye'nin bu büyük sanatçısını linç etmek için ellerindeki her vasıtasıyla kullanıyorlar. Nasıl olur da Erdoğan'la aynı fotoğraf karesine nasıl girersin diye. Böyle bir zihniyet olabilir mi? Bütün sanatçılar sizin gibi düşünmeye mecbur mu?" dedi.

AHMET KAYA ÖRNEĞİ

Ödül aldığı gecede "Kürtçe albüm çıkarmak istiyorum" dediği için geceye katılanlar tarafından üzerine çatal bıçak fırlatılan Ahmet Kaya'ya yönelik saldırıyı hatırlatan Erdoğan "Ahmet Kaya'nın bu ülkeden mahsun ayrılışıyla yüreğimiz yandı. Çatallarla, porselen tabaklarla neler yaptıklarını, ödül töreninden nasıl kovduklarını hatırlayın. Ertesi gün her türlü hakaret yazısını yazanlar, şimdi de yazmadım diyenler ruh kökü sakat tipler. Hala aynı şeyleri yazıyorlar" şeklinde konuştu.