"Erdoğan ve Kasım Süleymani  İle Görüştü"

"Erdoğan ve Kasım Süleymani İle Görüştü"

Hamas Lübnan Temsilcisi Ali Bereke, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kudüs Ordusu Komutanı Kasım Süleymani’nin Ankara’da görüştüğünü söyledi.

Kudüs TV Haber Müdürü Gazeteci Ramazan Bursa, Lübnan'da gerçekleştirilen "Türkiye-İran İlişkileri Çerçevesinde Filistin" konulu programa ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Erdoğan ve Kasım Süleymani Ankara'da görüştü"

Bursa'nın aktardığına göre, bahsi geçen programda Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Ali Bereke, "Hamas, Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani'yi Ankara'da bir araya getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kasım Süleymani'nin yaptığı görüşmede Suriye'de siyasi çözüm konusunda görüş birliğine varıldı. (Bazı Batılı ülkelerin) Suriye muhalefetine baskısı sonucu varılan mütabakat hayata geçirilemedi." dedi.

Ayrıca Bereke: "Türkiye ve İran'ın siyasi pozisyonları önemli. İki ülkenin yakınlaşmasından ümmet ve Filistin karlı çıkacak. Türkiye ve İran'ın yakınlaşması coğrafyada mezhep temelli bir savaşın çıkmasını ve Filistin davasının çözülmesini önlüyor." ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde Gazeteci-yazar İslam Özkan'da bir açıklamada bulunmuştu. Bahsi geçen programa bizzat katıldığını bildiren Özkan, Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Ali Bereke'nin aynı ifadeleri kullandığını aktarmıştı.

 

 

Kaynak : https://www.newlebanon.info/lebanon-now/372396/ندوة-حوارية-في-بيروت-عن-فلسطين-في-آفاق-العلاقات-التركية-الإيرانية ,islamianaliz