Erdoğan: Üzülerek dinlediğim bir konuşma

Erdoğan: Üzülerek dinlediğim bir konuşma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerin ardından yabancı basına kapsamlı bir mülakat verdi.

Daha önce birçok kez görüştüğü PBS kanalının deneyimli televizyoncusu Charlie Rose'a konuşan Erdoğan, ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmesine dair beklentisini de ilk kez açıkça söyledi.
Erdoğan'ın ABD'den ‘Gülen' beklentisi
Başbakan Erdoğan "ABD Fethullah Gülen'i iade edecek midir?"sorusu üzerine "Ümit ediyorum. En azından sınır dışı etmeliler." açıklamasında bulundu.
Erdoğan, geçen Cuma günü, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasından sonra verdiği söyleşide Kılıç'ın sözlerini de değerlendirdi. "O konuşma benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı" diyen Erdoğan, Kılıç'ı da "Bu konuşmanın altından da Sayın Başkan ömrü boyunca kurtulamayacak" diyerek çok sert biçimde eleştirdi.
Erdoğan: Haşim Kılıç'ın sözlerine üzüldüm
İşte Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesi ile ilgili söylediği sözler: 
Biz Anayasa Mahkemesi'nin verdiği karara uyarız ama eleştirimizi de yaparız. Öyle kararlar veriyorlar ki hukuki değil, politik. Yargının kararlarıyla konuşması gerekir. Ama bugün (söyleşinin yapıldığı önceki Cuma) bir konuşma yaptı, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakan, Başbakan Yardımcısı orada. Herkese ders verdi. Bugünkü konuşma benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı. Bu konuşmanın altından da Sayın Başkan ömrü boyunca kurtulamayacak.