Erdoğan: Türkiye'yi Parçalamak Size Ne Kazandıracak

Erdoğan: Türkiye'yi Parçalamak Size Ne Kazandıracak

3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buradan dünyaya sesleniyorum, Türkiye'yi parçalamak size ne kazandıracak?" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3. Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu açılışında değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında teröre destek verenlerin ülkenin dışından olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Bu toplantıdan sadece ülkeme değil dünyaya sesleniyorum. Türkiye'yi bölmek, milleti parçalamak size ne kazandıracak? Mağdurların, mazlumların dayandığı en önemli kapıdır. Attığınız her adım boş kalacaktır" dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"İnancımızda kul hakkı ve adalete olan vurgu devlet ile birey arasındaki ilişkinin temelini oluşturmaktadır. Biz Türkiye olarak 2011 yılından bu yana Irak ve Suriye'den gelen 2 milyondan aşkın kişiyi misafir etmiş bulunuyoruz. İlave olarak terörle mücadele ediliyor. Sınırlarımızı kapamak suretiyle veya onların boğulmasın ı seyrederek değil. Bu insanların bize canlarını ve geleceklerini kurtarmak için geldiklerini biliyoruz.

"KABUL EDİLEMEZ"

Batıda bir kısmı 'Bu akıma müsaade etmeyin, Hıristiyanları alın' yaklaşımı böyle dönemde yapılması bunları görmemiz kabul edilir değil. Biz insana insan olarak bakıyoruz, inancı ile bakmıyoruz. Biz kapımızı açarız. Kudüs'te Mescid-i Aksa'da yapılanları görüyorsunuz. Asla kabul edilir bir şey değil. Türkiye burada aksine farklı inançların buradaki mabetlerini ihya ederken hatta inşa ederken bu tür şeylerle karşılaşmak bizi ciddi anlamda rahatsız etmektedir.

"AVRUPALI DOSTLARIMIZ ŞUNU BİLSİN Kİ..."

Durumun Küresel gelişmeleri tetikleyeceğinden endişe ediyoruz. Avrupalı dostlarımız şunu bilsin sınırlarındaki insanlar kendi vatandaşlarına kavuşmak istiyorlar. Çözüm insanların geldikleri yerdeki çatışmaların durması. Bazı ülkeler Suriye'ye uçaklar gönderiyor ama Tayyip Erdoğan bunu dillendirince bu niçin söyleniyor diyor. Bunu yetkililer söylüyor. Biz Esed'in arkasındayız' Kendileri açıkça bunu ifade ediyorlar. Aslında buna da ombudsmanlık gerekiyor ama nasıl olacak.

"ZALİM REJİM ALAŞAĞI EDİLMELİ"

Biz insani destek verirken birileri uçaklari silahlar gönderiyor. Suriye'deki sorunun çözümü ülkedeki zalim rejimin alaşağı edilip yerine halkın iradesine ve bölgenin gerçeklerine yönelik yönetimin işbaşına gelmesidir. Ülkemiz sınırları boyunca terör örgütlerinden arındırılmış güvenli bölgeye ihtiyaç var.

"VANDALLIĞI ŞİDDETLE KINIYORUM"

Aynı durum bölgedeki diğer ülkeler için de geçerlidir. Batı hayatta kalma mücadelesi içinde olanlara sırtını dönemez, dönmemelidir. İsrail'in müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da yaptığı vandallığı şiddetle kınıyorum. İsrail devletini ve tutumları ile onu destekleyen tüm ülkeleri bu konuda sorumlu davranmaya davet ediyorum.

"ACI KAYIPLARLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Biz Türkiye olarak konuyu yakından takip etmeye, dile getirmeye ve duruş sergilemeye devam edeceğim. Türkiye tarihi boyunca terörün kanlı ve sıcak yüzünü hissetmiş ülkedir. Terörle mücadele tarihimizde binlerce şehidimiz var. Bugün yeni terör dalgası ve acı kayıplarla karşı karşıyayız. En önemli hedeflerimizden biri teröre zemin hazırlayan sebepleri ortadan kaldırmak. Türkiye normalleşme yolunda önemli mesafe kat etti.

"DESTEK VERENLER BU ÜLKENİN DIŞINDAN"

Türkiye çözüm süreci ile barışı yakalayacak ve dünyada en saygın ülkeler arasına girecek. Bunu görenler Türkiye'yi nasıl böleriz gayreti içine girdiler. Terörizme, teröristlere güçlü silahları veren neresidir? İçeriden dışarıdan destekler bir yerden geliyor. Destekleri verenler bilesiniz ki ülkenin dışından. Bunu verirken de ülkemizi parçalamak ve bölmek için yapıyorlar. 2013 yılından beri yaşanan hadisenin diğerinden bağımsız olmadığını biliyoruz. Dışarıdan alınan desteğe içeriden de medya ve parasal destek veriliyor. Her türlü tahrike, vicdansızlığa başvuralar karşısında dirayetimizi koruduk.

"BURADAN DÜNYAYA SESLENİYORUM"

Bu toplantıdan sadece ülkeme değil dünyaya sesleniyorum. Türkiye'yi bölmek, milleti parçalamak size ne kazandıracak? Mağdurların, mazlumların dayandığı en önemli kapıdır. Attığınız her adım boş kalacaktır. Ülkemizin çeşitli yerlerinde ortaya çıkan teşebbüsler milletimiz tarafından fark edildi.Provokatörlerin oyununa gelmeyen milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum. Sivillerin içine karışan terör örgütü mensupları yaptıkları eylemlerle devlet ve vatandaşı karşı karşıya getirerek algı oluşturmaya çalışıyor.Teröristlerden öldürülenlere merasim yapıyorlar. Terör örgütünün bayrağının sarıldığı terörist cesetlerini sivil vatandaş gibi göstermek suretiyle sosyal medyada yansıtıyorlar. buna içeriden destekler veriliyor. Bunların batıda ciddi destekçileri var. Bunu batılı dostlara söylüyorum ama onların derdi başka.

"TÜRKİYE BU OYUNU BOZACAK"

Siyasetçi sıfatı taşıyan birileri figüran olarak yer alıyor. Bir de medya ayağı var. Teröristleri cici çocuk güvenlik güçlerini saldırgan olarak göstermeye çalışıyorlar. Terör örgütü ve onun yandaşları. Suçlanan devlet, hükümet ve şahsım. Şehit edilen güvenlik görevlilerimizi yok sayıyorlar. Evine ekmek götüren, lokantada çalışan masum insanların terör örgütünün katletmesi ile zerre kadar ilgilenmiyorlar. Ama en küçük operasyonda dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Herkes ihanet senaryosundaki rolünü ezberlermiş, her ortamda rolünü sergiliyor. Şahıslar gelip geçicidir ama bu vatan bu millet bakidir. Türkiye bu oyunu bozacak güce ve imkana sahiptir. Evet sıkıntılı günler yaşıyoruz ama şuna inanıyoruz ki Türkiye'nin geleceği aydınlıktır."