Erdoğan :Türkiye'de Ekonomik Kriz Yok, Manipülasyon Var

Erdoğan :Türkiye'de Ekonomik Kriz Yok, Manipülasyon Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda yapılan 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kızılcahamam Kampı'nda yapılan 27. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

'2 AYA KALMADAN DURUMU TOPARLADIK'

— Türkiye tarihinin en büyük ekonomik saldırılarından birine maruz kalmasına rağmen 2 aya kalmadan durumu toparladık.

— Her kriz beraberinde birçok fırsatı beraberinde getirir. Durumu toparladık ve yolumuza devam ediyoruz.  Döviz kurunun bir anda artış göstermesini sadece ekonomik sebeplerle izah etmek mümkün değil. Sorumluluktan kaçmaya çalışmıyoruz, yaptığımız durum tespitidir.

— Eksiklerimiz, sıkıntılarımız, çözmemiz gereken sorunlarımız yok mu, elbette var. Seçimden sonra da kolları sıvamış, reformlar için çalışmalara başlamıştık. Öyle bir orantısızlık var ki, işin altında başka şeyler aramak zorunda oluyoruz.

— Özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevirecek mahiyete sahip olduğuna inanıyorum. Bazıları krizi fırsata çevirmekle fırsatçılığı karıştırıyor. Milletimizi fırsatçıların insafına terk etmeyeceğiz. Bunu böyle bilsinler. Serbest piyasa çerçevesinde gerekli mücadeleyi yapacağız. Gereken yaptırımları uygulayacağız.

— Türkiye borcuna sadıktır. Yeter ki işi diyet borcuna getirmesinler. İşte o zaman külahları değişiriz.

— Son günlerde finansal danışmanlık alınan şirket üzerindeki tartışmalar aslında bizi töhmet altında bırakarak ülkemizi aynı cendereye sokma girişimidir. Biz bu oyuna gelmeyiz. Bu can bu tende oldukça hiç kimse Türkiye'yi uluslararası kuruluşların boyunduruğu altına sokamaz.

'TÜRKİYE'DE KRİZ YOK'

— (CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları) Türkiye'de bir defa kriz yok. Önce bir ekonomiyi öğren. Türkiye'de ekonomiyle alakalı bir manipülasyon var, manipülatif bir hareket var. Bununla bir fatura kesmeye çalışıyorlar, sen de bu faturanın aktörleri arasında yerini alıyorsun.
— Biz kimseye gidip para istemedik. Yatırımcılara davet etmek başka bir şeydir, para istemek başka bir şeydir.

 

Kaynak : Sputnik