Erdoğan, TİKA Açılışında Konuştu

Erdoğan, TİKA Açılışında Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİKA açılış töreninde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Hayalleri 81 vilayetimize dahi ulaşamayanların aksine, biz 3 kıta, 7 iklimi kucaklayan bir anlayışla tüm kardeşlerimizin onurunu korumanın, geleceğine ışık tutmanın mücadelesini veriyoruz. Biz de kuru slogan, istismar olmadı. Biz yaşadık ve yaşatmaya gayret ettik.

- 2. Dünya Savaşı'ndan sonra, Boraltan Köprüsü'nde düşmana teslim edilen Azerbaycanlı kardeşlerimizin sızısı, hala yüreklerimizde. Bugün Suriye'den, Irak'tan gelen misafirlerimizi zorla geri göndermekten söz edenler, Milli Şefleri'nin izinden gitmek istiyor olabilir ama bizim necip milletimiz böyle utancın bir daha yaşanmasına asla izin vermez.

"BUNLAR KÖKSÜZ, CİBİLLİYETİ BOZUK"

- Bazı köşe yazarlarını görüyoruz ecdat dediğiniz zaman bozuluyorlar çünkü bunlar köksüz cibilliyeti bozuk.

- İstanbul'da Boğazkesen Hisarı yani bugün ki Rumeli Hisarı ecdadımız buraya güzel bir mecit inşa etmiş Büyükşehir Belediye Başkanı iken bunu yapmak istedik ama yargı ile boğuşma sonucu yapamadık. Geriye sadece minare kaldı. Allahtan minarsi kaldı yoksa burası cami değil diyecekler. Sonra tiyatro ve konser alanı olarak kullanılıyordu. Sonunda aslına uygun haline getirilmeye başlandı. İnşaat şuan sürüyor inşallah bayrama yetişecek. Yapanlardan Allah razı olsun.

"SANATÇI OLDUĞUNU İDDİA EDEN BU KİMSE..."

- Bakıyoruz bir ödül töreninde sanatçı olduğu iddiasında bulunan kimse biz buraya bunu yaptırtmayız diyor siz kimin bağından kimi kovuyorsunuz ya. Paralel yapı gazetesi de tam sayfa haberle buna destek veriyor. Bu iki kesim Gezi olayları sırasındaki gizli işbirliklerini artık alenen gösteriyorlar. Hale bak geçmişine sahip çıkmayanın geleceği olamaz.

Kaynak : Haber7