Erdoğan : Size Muhtaç Değiliz

Erdoğan : Size Muhtaç Değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize kriziyle ilgili olarak ABD'ye sert sözlerle yüklenerek "Amerika'nın stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez. Size Muhtaç değiliz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilin valisine hitap etti. Konuşmasında ABD ile yaşanan vize krizine değinen Erdoğan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'a sert sözlerle yüklenerek "Bu olayı ortaya çıkaran buradaki bir büyükelçidir. Amerika'nın stratejik ortağını bir kendini bilmez büyükelçiye feda etmesi kabul edilemez." dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bizleri tekrar bir araya getiren İçişleri Bakanlığımıza, sayın Bakan ve ekibine teşekkür ediyorum. İstişare gereklidir. Bir süredir ülkemiz bu coğrafyadaki bin yıllık varlığı ve bekası açısından tarihinin en kritik süreçlerinden birini yaşamaktadır. 2. bir kurtuluş savaşı verdiğimiz bir zaman diliminin tam ortasındayız. Türkiye içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. İddialı ve güçlü bir Türkiye'yi hazmedemiyorlar.
BİRİLERİNİN İLERİ GARNİZONU DEĞİLİZ

Uzun yıllardır sadece ileri garnizon gibi görülen bir ülkenin aldığı kararları hayata geçirme iradesi göstermesini kabul edemiyorlar. Alan elden veren el durumuna gelmemiz birilerinin kabusudur.