Erdoğan: Siz Nasıl Polissiniz ?

Erdoğan: Siz Nasıl Polissiniz ?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisince Yalova Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Erdoğan, '17 Aralık döneminde polisler tarafından hazırlanan fezlekeler şimdi elime geçti. Benden "Dönemin Başbakanı" diye söz ediyor. Siz nasıl polissiniz

Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Yalova mitingine katıldı. Erdoğan bir hafta sonra Yalova'da gerçekleşecek seçim için uyarılarda bulundu. Ayrıca Tayyip Erdoğan, CHP'nin Yalova Belediye Başkan Adayı'na da göndermede bulundu.

 

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkanlar;

 

17 Aralık sonrası için hazırlanmış iddianameler ve polis fezlekelerinin şimdi eline geçtiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Bu fezlekelerde ne yazıyor biliyor musunuz? Merhum Menderes'i Yassıada'da Başbakanken, daha henüz Başbakanlığı bitmemiş, kararı verilmemiş, 'Sabık Başbakan' diye yargılamışlardı. Dur bakalım, bir defa hukukta beraat-ı zimmet asıldır diye bir kaide vardır. Suç sabit olmadıkça sen bir kişiye suçlu olarak bakamazsın" şeklinde konuştu.

 

Darbeyle indireceklerine inandılar

 

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonuyla ilgili, "Bu tutanaklarda ne vardı biliyor musunuz? Bakın çok manidar, 'Dönemin Başkanı' ifadesi geçen iddianame hazırlamış polis benim için. Şimdi bu iddianameyi hazırlayan o güvenlik mensuplarına sesleniyorum: Siz bunu 17 Aralık öncesinde hazırladınız. Aralık geçti, ocak, şubat, mart, nisan, mayıs da bitiyor. Senin 'Dönemin Başbakanı' dediğin Tayyip Erdoğan, bak hala burada. Bu ne terbiyedir? Sen nasıl bir polissin? Sen nasıl böyle bir şey yaparsın? Çünkü Pensilvanya bunlara böyle talimat verdi. Bunlar zannediyorlardı ki '17 Aralık darbesiyle olmadı, 25 Aralık darbesiyle başarılı olacağız, hukuk darbesiyle de bunu tamamlayacağız, Başbakanı indireceğiz, kabinesini indireceğiz ve ardından da hükümeti kuracağız'. Buna inandılar" dedi.

 

Yalova'da AK Parti ile baş edemeyeceğini anlayanlar ittifak yaptı. Hileye müsaade etmedik, seçimlerin tekrarını sağladık.

 

1 Haziran'daki Yalova seçimi öncesi bir kez daha kirli ittifaklara itibar etmeyeceğinizi biliyorum.

 

Bir kez daha AK Parti karşısında arayışlara giriyor, adeta Yalova'da kendi kimliklerini reddediyorlar.

 

Pensilvanya bunlara lojistik destek sağladı. CHP, MHP bunun vagonu oldu. 30 Martta milletim bunlara cevap verdi.

 

CHP'nin İstanbul adayını CHP değil, Pensilvanya belirledi Ne diyorlar 'Teknik nakavt.' Yahu sen benim halkımı mı teknik nakavt ediyorsun? Pensilvanya'daki ne diyor? Hakim savcı kiralayacaksınız. Ama millet bu oyunu da gördü. Bu millet 30 Mart'ta partisine sahip çıktı. Millet 30 Martta yüzde 45,5 oy oranıyla partisine, milli iradeye güçlü şekilde sahip çıktı.

 

Seçmenine nasıl izah edeceksin?

 

CHP, MHP bu tezgahın içinde. Millet bu şer ittifaka iradesini teslim etmedi. Şimdi CHP, MHP pişmanlar. Eyy CHP, eyy MHP sen bunu seçmenine nasıl izah edeceksin? Ey CHP, Pensilvanya'nın peşine takıldın, birilerinin dizinin dibine oturdun, ondan sonra da başarısız oldun.

 

Bakın Mayıs ayı geldi, çocuklarınızı bunların okullarından alın. Devletin okulları bize yeter. Bunların okullarına çocuklarınızı göndermeyin, bunların yurtlarında yavrularınızı bırakmayın. Önümüzde bir hafta var. Çok çalışacağız ve Yalova'da kazanacağız. Tabi bunun için terleyeceğiz.

 

Herhalde dediklerini mafya ile yapacak

 

Ne demiş CHP Yalova Belediye Başkan Adayı, 'Yalova'ya 3 bin işçi alacağım.' Bunlara üç koyun ver, kaybedip gelirler. Zaten şuan Yalova belediyesinde 700 kişi çalışıyor. Sen nasıl 2 bin 3 bin kişiye iş imkanı sağlayacaksın? Birilerine de büfe ve çay bahçesi vaat ediyor. Böyle bir belediye başkanlığı olur mu? Herhalde bunları da kendine göre ürettiği mafyalarla yapacak. Böyle yerler varsa, bunu ihale ile verilir. Bu gibi söylemler seçim vaadi olamaz.

 

Kardeşlerim iş bilenin kılıç kuşananındır. Yalana, dolana, talana oy verilmez. Yalova bugüne kadar hep hizmete oy verdi. Ben inanıyorum ki Yalova'da, MHP'li, Saadet Partili ve Büyük Birlik Partili kardeşlerimin eli CHP'ye gitmeyecek.