Erdoğan Sivas'ta Konuştu-VİDEO

Erdoğan Sivas'ta Konuştu-VİDEO

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart Yerel seçimin startını Sivas'tan verdi. Erdoğan'ın gündeminde paralel yapı vardı.

Yerel seçimlere yönelik ilk mitingini Sivas'ta yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan muhalefeti eleştirdi. Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için "Aile nedir, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çocuk nedir biz biliriz. Türk'ün örfünde kadına el uzatmak yoktur. Sen zaten Gezicilerle hareket ettin. Bunu Geziciler yaptı. Bunu o başörtülü bacıma yaptılar" dedi.



İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

STARTI SİVAS’TAN VERİYORUZ ÇÜNKÜ…

Malatya’da hayata gözlerini yuman Sivas Valimize Allah’tan rahmet diliyorum. Sivas’ta buraya gelip de Sivas’ın bir yiğidini 2009’da hakka uğurladığımız Yazıcıoğlu kardeşimi hatırlamamak da mümkün değil. Bizi Sivas’ın suyu, toprağı çekti, Sivas’ın aşkı, sevdası, muhabbeti çekti. Bizi Sivas’taki yiğidolar çekti. Bu yüzden 30 Mart seçimlerinin startını Sivas’tan veriyoruz. Sivas’tan ya Allah bismillah diyoruz.

Neden Sivas? Sivas, istikbalimizin, istiklalimizin en önemli başlangıç noktası. Ak Parti’yi kurarken Sivaslı bir ozanın dizelerini kendimize ölçü olarak aldık: Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece…Büyük Türkiye yolculuğuna bu aşkla, sevdayla çıktık. Onun için 30 Mart’ın startını buradan veriyorum.

1919'DA SİVAS'TA NE DENİLDİ

1919’un Eylül ayında Sivas’ta Gazi Mustafa Kemal Sivas kongresini topladı. O kongre kurtuluş savaşımızın yolunu açtığı kadar cumhuriyetimizin de geleceğini şekillendirdi. 1919’da Sivas’ta ne denildi? ‘Milli sınırlar içinde vatan bölünmez bir bütündür, parçalanamaz. Manda ve himaye kabul edilemez’ dendi.

TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN

Bugün 30 Mart seçimlerinin startını Sivas’ta verirken 95 yıl sonra bizler de o ilkeleri buradan tekrar ediyoruz. Milli sınırlar içinde tek millet diyoruz, tek bayrak diyoruz ve tek vatan diyoruz.

İÇERDEN YA DA DIŞARDAN OPERASYON YAPMAK İSTEYENLERE...

Ve ne diyoruz; tek devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Kimse bu ülkede yeni bir devlet anlayışı içine girmesin. Bunun içine giren karşısında bizi bulur. İçerden ya da dışardan Türkiye üzerinde operasyon yapmak isteyenlere göğsümüzü siper eder, onlara gereken cevabı veririz. Düşmana ne de içerdeki haine asla eyvallah etmeyiz.

O KİRLİ ELLER HEDEFLERİNE ULAŞAMAYACAK

Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti’ni teslim alma hevesine kapılmasın. Bu millet iradesine uzanan o kirli, çirkin eller asla bu ülkede hedefine ulaşamayacaktır. Milli iradeyi teslim alma hevesleri inşallah 30 Mart ve sonrasında kursaklarda kalacaktır.

30 MART’TA MANŞETİ SİZ ATACAKSINIZ

30 Mart seçimleri yeniden bir istiklal mücadelesidir. 30 Mart’ta son sözü bir kez daha siz söyleyeceksiniz. 30 Mart’ta son manşeti siz atacaksınız.  Milli irade hırsızlarına, manşetle hükümet kurup hükümet devirme heveslilerine, paralel yapıya sizler dur diyeceksiniz.
Öyle bir cevap evrin ki tüm dünya demokrasi dersini Sivas’tan alsın.

SİVAS’TA ESAMESİ YOK

Adını anmanıza gerek yok. Onun zaten Sivas’ta esamesi var mı?

BARIŞ KARTALININ ADI: KUZEY, GÜNEY, DOĞU, BATI

Barış Kartalı adını verdiğimiz bu uçaklar Türkiye’nin savunmasını daha da güçlendirecek. Bu uçakların adı Kuzey, Güney, Doğu, Batı. Ülkemizin dört bir tarafını bu barış kartallarıyla güvence altına alacağız.



Mühendislerimiz, bilim adamlarımız bu büyük projede önemli birikimlerini ortaya koydu. Bundan önce de Hürkuş’u TSK’ya kazandırdık.

DEMİRAĞ’IN KÖPRÜ HAYALİNİ CHP YOK ETTİ

Sivaslı biliminsanı Nuri Demirağ. Bunları ben de bilmiyorudm. Çalışma yaparken öğrendim. İstanbul Boğazı’na bir köprü hayalini Sivaslı Nuri Demirağ kurmuş. Plan ve projelerini hazırlamış. O zamanki CHP zihniyeti planları, projeleri yok etmişti. Ah kardeşlerim ah bu CHP var ya bu CHP, bunların bu ülkede dikili bir ağacı yok. 2 tane köprü Boğaz’ın üzerinde vardı.

3. KÖPRÜYÜ YAPACAĞIZ BE.

3. Köprüyü yapmaya başladık, bunlar hoplamaya başladı. Yapacağız be. İsteseniz de istemeseniz de yapacağız. Şu anda 250 metrelik 2 kule yükseldi bitmek üzere. 4 gidiş, 4 geçiş olacak. Ortasından da tren gidecek. Nuri amcamız böyle bir adım atmış, onu mahcup etmeyiz.

MARMARAY’I ONLAR GÖRMEDEN BİTİRDİK

İyi ki Marmaray’ı denizin altından yaptık ha. Buna da karşı çıkarlardı. Onlar görmeden, bilmeden bitirdik Geçen günü İstanbul’da 2 gün sis. Vapurlar çalışmıyor, köprü sıkıntı. Marmaray devreye girdi. 300 bin kişi bir günde taşındı.

MHP’NİN BAŞINDAKİ ZAT BENİ KULAĞIMDAN TUTUP GETİRECEKMİŞ

Geçen ay Japonya’dayım. Bu MHP’nin başındaki zat geçen gün diyor ki ‘Bu Başbakan hiç yerde gezmesini bilmez mi, hep havada dolaşıyor’ Bir de orada edep dışı ifade kullanıyor. Yok beni kulağımdan tutup alıp getirecekmiş.

BU ZAT SİZE LAYIK DEĞİL

Ya bu nasıl bir edeptir. Eyy benim MHP''li kardeşlerim. Bu zat size layık değil. Siz de ona layık değilsiniz. Bunlardan bir şey olmaz.

MHP’NİN BAŞKANI DA UÇAK ÖZÜRLÜ

MHP’nin başkanı da uçak özürlü herhalde, hiç uçmuyor.

BAŞBAKAN’IN EŞİYLE KONUŞMASI DİNLENİR Mİ?

CHP ve MHP’nin gündemlerinde yıkım, yavaşlatma var. Bir ülkede bir Başbakan’ın eşiyle, çocuğuyla konuşması dinlenir mi? Bu nasıl bir insanlık. Bunun ne hukukta, ne insanlıkta yeri var.

PLAZALARDAN ATILAN MANŞETLERLE YÜRÜYORLAR

İstanbul’da plazalardan atılan manşetlerle yürüyorlar. Manşetlere, paralel örgüte, malum işveren örgütüne vagon oluyor. Bizim gündemimizde millet var, Türkiye var.

UTANMADAN YOLSUZLUK DİYORLAR

Utanmadan, sıkılmadan bazıları yolsuzluk diyor. Yolsuzlukların olduğu ülkede bunları yapabilir misiniz? 10 yılda 17 bin km bölünmüş yol yaptık. İşsizliği kontrol altında tuttuk, hatta azalttık. Yeni okullar inşa etmek var gündemimizde. Okullara teknolojik altyapı kurmak var.

45 LİRACIK BURS VERİLİYORDU

Biz geldiğimizde verilen burs 45 liracıktı. Şimdi beslenme yardımıyla 520 liraya çıktık. Nereden nereye…Yurtlarımızın sayısını arttırıyoruz. Eskiden yurtlarımız ranza sistemiydi, şimdi karyola sistemi. Odalarınızda mini barlarınız var mı?

ANACIĞIM DUR BİR DAKİKA

Anacığım dur bi dakika konuşuyorum. Buradan seni nasıl dinleyeyim. (Kendisine seslenen bir yaşlı kadına)

İSTEDİKLERİ TUZAĞI KURSUNLAR

İstedikleri manşetle çıksınlar, istedikleri tuzağı kursunlar. Bizim gündemimizde Türkiye var.

SES KAYITLARIYLA SANDIĞI ESİR ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

Günlerdir koro halinde hükümetin internete sansür getirdiğini iddia ediyorlar. Hem yurtdışında hem yurt içinde karalama kampanyası yapıyorlar. Bundan 4 yıl önce CHP Genel Başkanı ile ilgili bir görüntü yayınladılar. Bizim de durdurma çabalarımıza rağmen CHP Genel Başkanı’nı o görüntüleri bahane ederek görevden uzaklaştırdılar. Şu andaki Genel Müdür, Genel Başkanı ziyarete gitti, ‘Ben aday olmayacağım’ dedi. Sonra kaset genel başkanı geldi. İşte bu kayıtlarla CHP’yi, MHP’yi esir aldılar. Şantaj tuzağına çektiler. Şu anda aynı çirkin saldırıyı bize karşı yapmaya çalışıyorlar. Ses kayıtlarıyla sandığı esir almaya çalışıyorlar. Biz bununla CHP’yi, MHP’yi kurtarıyoruz.

PARALEL YAPI ELİNDEN GELSE BANA DA YAPACAK

Paralel yapının yapmadığı yok ki. Bunlar işadamlarına, akademisyenlere, güvenlik güçlerine şantaj yaparlar. Bunlar siyasetçilere şantaj yaparlar, hepsine yaptılar, yapıyorlar. Ellerinden gelse bana da yapacaklar. Böceği yerleştirdiler ama bir şey  bulamadılar.

EY PARALEL YAPI…

Ey paralel yapı ve başındakiler, beddualar ediyorsunuz. Varın siz beddua edin, biz bedduaya lanet, dualara evet diyoruz.

YURTLARDA YAVRULARI BEDDUAYA KALDIRIYORLAR

İstediğin kadar beddua et. Yurtlarda yavruları bedduaya kaldırıyorlar. Hale bakın. Bu ne zillettir, bu nerelere düşüştür.

SEN ZATEN GEZİCİLERLE HAREKET ETTİN

Adli raporu ortada, her şey ortada. Ama biz sabrediyoruz. Şu anda bir medya grubu bu bacımızı maalesef o paralel örgütle birlikte böyle bir şey olmadığına inandırmaya çalışıyor. Bahçeli, çoluk çocuk nedir bilmez, onun böyle bir derdi yok. Çocuk nedir biz biliriz
‘’Türkün örfünde kadına el uzatmak yoktur.’’ Sen zaten Gezicilerle hareket ettin. Bunu Geziciler yaptı. Bunu o başörtülü bacıma yaptılar.

TALİMATLA YAPTILAR

Bu medyaya, bu köşe yazarlarına, yorumcular, CHP ve MHP’ye talimat verdi. Düğmeye bastı. Koro halinde o kızımıza saldırıyorlar. Hak tecelli edecek. Bunlar talimatla yapılıyor. 17 Aralık darbe girişimi Gezi olaylarının devamıdır.

KANDAN BESLENEN VAMPİRLER

Sivas’a hiç şehit cenazesi geliyor mu? Bunlar kandan beslenen vampirler.

HAKKARİ’DE TÜRK BAYRAĞI SALLAYAMADI

Bizim zorlamamızla o da birkaç kere ancak Sivas’ın doğusuna geçebildi. Bir kez Hakkari’ye gitti bu CHP’nin başı. Türk Bayrağı’nı sallayamadı biliyor musun? Dün partimin gençlerine Hakkari’de saldırdılar. Ey Hakkari’de gururla gezdiğini ortaya koyan siyasi parti siz böyle mi seçim yapacaksınız. Böyle taşla, molotofla kalkacaksın partimin gençlik kollarına saldıracaksın. Demokrasi bu değil.  Partinizin adının Barış Demokrasi olması bir şey ifade etmez. Asıl olan uygulama.

30 MART’TA GEZİCİ VANDALLARA SON SÖZÜNÜZÜ SÖYLEYECEKSİNİZ

30 Mart’ta Gezici vandallara karşı sizler sözünüzü söyleyeceksiniz. O paralel örgüte son sözünüzü söyleyeceksiniz. CHP esersizlik, BDP gerilim, MHP hakaret siyasi, AK Parti hizmet siyasetidir.

KIZLARIMI İMAM HATİPİN KAPISINDAN ÇEVİRDİLER

Bu genç kızlarımız neler çekti? Ben babayım. Benim kızlarımı da İmam hatipin kapısından çevirdiler. Başınızı açacaksınız dediler. Başlarını açmadıkları için vatanında okuyamadı. Öz yurdunda garipsin, öz yurdunda parya. Biz bunları yaşadık. Bu da bir çok şeylere vesile oldu. Neden yıllarca o zulmü yaptılar. Hani özgürlükçüydü bunlar. Bu CHP mi özgürlükçü. Şimdi bir tane başı örtülü hanım kardeşimizi belediye başkan adayı yaptı. Hamdolsun bugünleri de gördük.