Erdoğan Şeb-i Arus'da Konuştu-VİDEO

Erdoğan Şeb-i Arus'da Konuştu-VİDEO

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Şeb-i Arus töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Şeb-i Arus töreninde konuştu. Erdoğan, törende Mevlana'nın hayatını anlatırken ölümünün onun vuslatı olduğunu söyledi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

" Vefat gecesini matem değil düğün gecesi olarak tanımlıyordu. Yunus, bu dünyaya kalmayalım, fanidir aldanmayalım. Bir iken ayrılmayalım. Gel dosta gidelim gönül. Bize Mevlana gibi bir gönül dostunu nasip etti. Afganistan'da Mevlana'nın doğduğu evi bulduk, onu tekrardan inşa ediyoruz. Bize Hacı Bayram Veli, Ahmet Yesevi, Akşemsettin gibi gönül dostları nasip etti.



Fetih, toprak almak değildir. Fetih gönüllere su serpmektir. Gönüllerde yer edinmektir Fetih. Fetih, kılıçla değil silahla değil imanın aydındığını etrafa saçıp, boyunların secdeye eğilmesini bilmektir. Bunun içindir ki Mevlana bir fatihtir. Onun için Yunus Emre bir fatihtir. Bu milletin gönül dünyasını ışık tutan her alim aynı zamanda bir fatihtir. Bu toprakların mayasında bizim tek bir millet olarak geçmişten geleceğe yürüyüşümüzde bu fatihlerin silinmez vurguları var.

Kardeşlerim, bu topraklarda fitne yetişmez, fitne toprakları filizlenmez. Toprağında Mevlana olan bu milletin arasına asla nifak girmez, giremez.

Bu milletin kıblesi birdir, o sinede atan yüreği birdir. 

Sevgili kardeşlerim, 

Sevgili Mevlana dostları,

Bu medeniyette, kibir, kin, nefret ve benlik davası bulunamaz. Bu millette, zümre etnik köken bulunmaz. Onun için Mevlana gel der. Bursa, Konya, Edirne, İstanbul kendisine çağırır. Bu topraklar Mevlana'nın diliyle konuşuyur. Gel ne olursan ol yine gel....

Ayrılık tohumlarını aramıza atanlar bizi bölmek için attılar. Biz Sunni , Alevi tanımayacağız biz yaradılanı Yaradan'dan dolayı seveceğiz. Yaradılışta, kim hangi unsurdan yaradılacak böyle bir hakkı var mı? Allah'ın ayeti ortada. Biz sizi kavimlere ayırdık diyor. Burada Yunus'un dili yine dile geliyor. Zengin gelmediler, fakir demediler, bu bizden dir bu bizden değildir demediler. İşte hep Yunus'un o ifadesi. Tekrar ediyorum, yaradılanı severim Yaradan'dan dolayı... Bu kadar önemli, önemle altını çiziyorum.