Erdoğan: Sandıkları Patlatacaksınız

Erdoğan: Sandıkları Patlatacaksınız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda partisinin Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda partisinin Genel Merkez Gençlik Kolları Kongresinde konuştu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Parti Gençlik Kollarının şuan 1,5 milyon olan üye sayısı diğer partilerin toplam üye sayısından fazladır. Bunun için AK Parti gençlerin partisidir. 24 Haziran seçimleri gençlerin seçimi olacaktır. 24 Haziran'da iradenize ve geleceğinize sahip çıkmaya hazır mısınız? Gençler, 24 Haziran'da büyük Türkiye'nin kapılarını açmaya hazır mısınız?

Gençlere özel masajlar
Geçtiğimiz hafta 6 Mayıs'ta İstanbul'da seçim manifestomuzu milletimize açıkladık. Gençlerimize özel bir hitabımız vardı. Gençler şahlanışımız ve yüklesilişimizsiniz. Erdem ve irade ile Türkiye'yi sizler şahlandıracaksınız. Size emretmeyeceğiz, sadece sizinle birlikte çalışacağız size daha fazla alan açacağız. Yanlışları sizinle tespit edip düzelteceğiz. İstihdamımız sizinle artacak.

Parlamento vurgusu
Gelin Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemini sizlerle birlikte hayata geçirelim. Gençlik insanın hayatta bir defa eline geçirebildiği bir fırsattır. Bu fırsatı iyi değerlendirin. Taşmak için dolmak gerekir.

Cumhur İttifakının parlamentodaki zaferi bizler için çok önemli.

CHP pisliktir, çöplüktür
İdeallerimiz, projelere dönüşüyordu. Milletimizin teveccühü ile görev üstlenince de sorumluluk geldi. Benim göreve geldiğimde Ümraniye'de çöplük faciası vardı. Kim vardı o zaman, CHP vardı. CHP pisliktir, çöplüktür, hava kirliliğidir. CHP susuzluktur. İstanbul'a geldiğimde su yoktu, benzin istasyonları gibi su istasyonları kuruluyordu. 180 kilometreden su getirdik, bizden sonra su problemi kalmadı. Sonuçta da 16 yılda 3,5 kat büyüttüğümüz bir Türkiye fotoğrafı çıktı. Tüm insanlık ve ülkemiz için hayaller kurun. Ancak bu şekilde büyük ve güçlü Türkiye'nin inşaasında görev alabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesine spor salonu dışında bekleyen vatandaşlara seslendi. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Sandıkları patlatacaksınız
Kongre salonu sizleri almıyor maşaallah. Türkiye'nin dört bir yanından partimizin Genel Merkez Gençlik Kongresi'ne gelen siz değerli kardeşlerimi, gençleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Salonda geniş detay konuşmamızı yapacağız. İnşallah 24 Haziran seçimlerinde inanıyorum ki, yapmış olduğunuz hazırlıklarla sandıkları patlatacaksınız.

Biz yaptıklarımızla ortadayız
Durmak yok yola devam. Yola çıkarken böyle demiştik. 16 yıl önce böyle demiştik, şimdi yine böyle diyoruz. Biz bu millete sevdamızı, aşkımızı kimseyle mukayese etmeyiz. Niye? Biz yaptıklarımızla ortadayız. Sağlık, eğitim, dış politika, tarımda attığımız adımlarla biz bu ülkeyi 3 buçuk kat büyüttük. Size gelenlere şunu diyin: Siz hayatınızda Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü yapabildiniz mi?

Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz

Bakıyorsun birileri ülkemizde bölücülük yaptı. Bunlar bir de parti kurarak, tehditlerle benim Kürt kardeşlerimi sömürdüler. Çukurlar açtılar, Güneydoğu Anadolu'yu atık su kanalları gibi böldüler. Parçaladılar. Derslerini verdik mi? Verdik. Cudi'de Gabar'da inlerine gireceğiz dedik. Girdik mi? Şuan kaçacak delik arıyorlar mı? Arıyorlar. Bu milletin huzuruna kastedenlere biz buraları zindan ederiz.