Erdoğan: Putin'le Görüşmem Anlamsız

Erdoğan: Putin'le Görüşmem Anlamsız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile kırgınlık içinde olduğunu, bu şartlarda onu nla görüşmesinin anlamsız olduğunu söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya’nın ihlallerle ilgili açıklamalarının ciddiyetle bağdaşmadığını belirterek Putin'i aramayacağını söyledi. Erdoğan, “Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Bu şartlarda aramamın bir anlamı yok” dedi.

Erdoğan, Belçika Kralı Philippe’in davetiyle resmi ziyarette bulunduğu Brüksel’den Japonya İmparatoru Akihito’ya konuk olduğu Tokyo’ya geçerken uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "Rusya ile gerilimin sıcak bir çatışmaya dönüşme ihtimalini bertaraf etmek için Putin’le görüşecek misiniz? Çatışma gibi bir endişe söz konusu mu?" sorusuna Erdoğan şu cevabı verdi:

"Rusya’nın böyle bir şey yapacağına ihtimal vermiyorum. NATO Konseyi’nin hemen bir olağanüstü toplantı yapması da işin ciddiyetini gösterdi. Putin’le arife günü uzun bir görüşme yaptık. Ardından Suriye’deki hava operasyonları üzerine telefon görüşmemiz de oldu. Ondan sonra neler yaşandığı ortada. Hava sahası ihlali oldu. Bu ihlaller ciddiyetle bağdaşmıyor. Yaşananlardan dolayı elbette kırgınlık içindeyiz. Bu şartlarda aramamın bir anlamı yok."

Suriye konusunda Türkiye-ABD görüşmelerinin çok önceden başladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, dışişleri bakanlarının konuyu müzakere ettiklerini, önümüzdeki hafta ABD Başkanı Barack Obama ile bir telefon görüşmesi yapabileceğini söyledi.