Erdoğan Putin'i Övdü Sizin Sayenizde...

Erdoğan Putin'i Övdü Sizin Sayenizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında Rusya Devlet Başkanı Putin ile ikili görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamburg Messe Konferans Merkezi'nde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ndeki toplantılar sonrasında ikili görüşme gerçekleştirdi.
 
Erdoğan Putin'i Övdü Sizin Sayenizde...
 
Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Putin, Erdoğan'a hitaben, "Sayın Cumhurbaşkanı, büyük ölçüde sizin duruşunuz sayesinde, Suriye'deki durumu iyiye doğru değiştirmek mümkün oldu. Bu süre içinde terörist oluşumlara büyük darbe indirildi ve çözüm süreci ciddi biçimde ilerledi" ifadelerini kullandı. Putin ayrıca, "Sizin ve tüm meslektaşlarınızın duruşunu, müzakere sürecindeki tüm partnerlerimizin duruşunu takdir ediyoruz" dedi.
 
Rusya-Türkiye ilişkilerine ilişkin olarak da "İkili ilişkilerimizin tam kapsamlı gelişimi, ilgimizi çeken bazı sorunların çözümü için son zamanlarda birçok şey yapıldı" diyen Putin, görüşme kapsamında, ikili ilişkileri tüm yelpazede ele almayı teklif etti.
 
ERDOĞAN: HER ŞEYDEN ÖNCE ÇOK FARKLI BİR G20 TOPLANTISI YAŞIYORUZ
 
Erdoğan ise sözlerine "Her şeyden önce çok farklı bir G20 Zirvesi toplantısı yaşıyoruz" diyerek başladı.
 
Türkiye-Rusya ilişkilerinin bölgede sağladığı olumlu sonuçlara işaret eden Erdoğan, "Gerçekten inanıyorum ki bölge halkında, dünyaya da örnek teşkil edecek şekilde… Beklentiler yüksek, tabii özellikle aramızdaki bu ilişkilerin ikili ilişkilerle de güçlendirilmiş olması hakikaten her iki ülke halkına da örnek olarak fayda sağlıyor" ifadesini kullandı.
 
"ŞU ANA KADAR KOYDUĞUNUZ İRADEYE ŞAHSIM VE MİLLETİM ADINA TEŞEKKÜR EDİYORUM"
 
Erdoğan, gerek ekonomik ilişkiler gerek turizm gerek savunma sanayisine yönelik bu gelişmelerin, Türkiye-Rusya ilişkilerini çok daha güçlü bir konuma getireceğine inandığını vurguladı. Erdoğan, "Hepsinden öte tabii Suriye, Irak, bununla ilgili bölgedeki beklentiler çok yüksek. Ben görüşmemizi bu bakımdan da çok önemsiyorum. Şu ana kadar da koyduğunuz iradeye şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum" dedi.