"Erdoğan Pişman Olacak"

"Erdoğan Pişman Olacak"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılması durumunda, 'Erdoğan beni tutuklattığına pişman olacak' diye konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Guardian Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin konuşan Demirtaş, "Erdoğan beni hapisten çıkarmak için her şeyi yapacak, çünkü biliyorum ki, hapisteyken çok daha etkili olacağım" dedi.

'ERDOĞAN BENİ TUTUKLATTIĞINA PİŞMAN OLACAK'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasının şiddetin önünü açacağı uyarısında bulunarak,“Erdoğan, beni tutuklattığına pişman olacak” diye konuştu.

'DEMOKRASİYE OLAN İNANÇ SIFIRA İNECEK'

Cumhuriyet'in derlediği habere göre; Dokunulmazlıkların kaldırılmasından sonra, HDP'li vekillerin tutuklanması durumunda, HDP'yi destekleyenlerin demokratik siyasete olan inancını yitireceğini söyleyen Demirtaş, "Demokrasi ve siyasete inanç sıfıra inecek" dedi.

"İNSANLAR BAŞKA YOLLAR ARAYACAK..."

Çözüm sürecinin, 'buzdolabına kaldırıldığını' hatırlatan Demirtaş, TBMM'de siyasetin önünün kapatılması halinde, insanların sesini duyurmak için başka yollar arayacağını söyledi.

Demirtaş, "Kürtler bu kadar yoğun bir baskı altındayken, barıştan söz etmek güç. Bize oy verenlerin çoğu barış umudu için bize oy verdiler" dedi.

"GENÇLER BENDEN DEVLETE KARŞI DAHA SERT BİR DİL KULLANMAMI İSTİYOR"

Demirtaş,  "Devletin sadece savaşla ilgilendiğine inanan bazı gençler benden devlete karşı daha sert bir dil kullanmamı istiyor” diye konuştu.