Erdoğan: Paralel Yapı'yla ilgili o iş bitti

Erdoğan: Paralel Yapı'yla ilgili o iş bitti

Erdoğan: Paralel Yapı'yla ilgili o iş bitti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Nato zirvesi için gittiği Galler'de Paralel Yapı'yla ilgili 'Farklı projelerimiz var. Bundan sonra polis akademisiydi, polis kolejiydi masaya yatırıyoruz. Bazı yenilikler gelecek.' dedi.
DİRENÇ YİNE PARALELDEN
Paralel yapıyla mücadele ederken bir dirençle karşılaşıyor musunuz?
Ben şu ana kadar kendi mensupları dışında herhangi bir direnç görmediğimizi belirteyim. Her geçen gün siyasi otorite de bu konudaki otoritesini tesis ediyor. Bundan sonraki süreçte bizzat şahsım başta olmak üzere bu işin takipçisi olacağız. Kaldı ki Milli Güvenlik Tavsiye kararına da bu girdi. Sayın Başbakan da gerek hükümet açıklamasında gerek kongre konuşmasında bu konuyu dile getirdi. Bunun hassasiyetle takibi ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konudur. Bundan taviz vermemiz mümkün değil.
HUKUKİ TEMİZLİK HAREKATI
Nasıl bir takvim öngörüyorsunuz? Sonuca ulaşacak mı?
Bu tür olayların bir takvimi olmaz. Şu anda hukuk çerçevesinde bir temizlik harekatı başlamıştır. Bu hukuki bir süreçtir. Şimdi bu emniyet teşkilatından başlamıştır. Diğer bakanlıklarda da çalışmalar aynı şekilde devam edecektir. Daha sonra diğer konular bunu takip edecektir. Her şeyin şu anda açıklanması doğru olmaz.
POLİS AKADEMESİ VE KOLEJİNİ MASAYA YATIRIYORUZ
Bir polis şefi dedi ki; 'biz tedbir alıyoruz ama arkadan polis akademisinden Çin ordusu gibi geliyorlar...' Bununla ilgili bir süreç geliştirecek misiniz?
O artık tarih oldu. O geçti artık. Artık o iş bitti. Oralara yönelik de farklı projelerimiz var. Bundan sonra polis akademisiydi, polis kolejiydi masaya yatırıyoruz. Buraya bir miktar bazı yenilikler gelecek. Onu da zaten hükümetimizden duyarsınız.
Kaynak: Abdülkadir Selvi-Yeni Şafak