Erdoğan Operasyonla İlgili Konuştu

Erdoğan Operasyonla İlgili Konuştu

Muhtarlarla bir araya gelen Erdoğan, Meclis'te fularlarıyla yüzünü kapatan HDP milletvekillerine tepki gösterdi.

Muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, iç güvenlik paketinin görüşmeleri sırasında Genel Kurul salonunun ortasına oturan ve fularlarıyla yüzünü kapatan HDP milletvekillerine tepki gösterdi.

"TERÖRİST MASKESİ TAKIYORLAR"

Meclis'te şiddet eylemleri ve kürsü işgallerinin gerçekleştiğine dikkat çeken Erdoğan, "Kimisi afedersin teröristlerin yüzlerine taktığı maskeyi parlamentoda yüzlerine takıyor. Çünkü bunlar da onları savunuyor. O zaman Senin o teröristten ne farkın kaldıOndan sonra da demokrasi, özgürlük diyorlar. Ne demokrasisi sizin derdiniz başka" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

"YANILDIKLARINI GÖRDÜLER"

"Milletimle arama kimsenin girmesine müsade etmedim bundan sonra da etmeyeceğim. Esasen buna zaten milletim de müsade etmiyor. 98 Yılında bir şiir nedeniyle hakkımda siyaset yasağı konmuştu. O zamanlar gazetelere artık muhtar bile olamaz diyerek milletimle ayrı düşebileceğimi sandılar. Yanıldıklarını gördüler. Arkadaşlarımla birlikte kurduğum parti 16 ay sonra iktidara geldi. Kurduğumuz parti iktidara geldi ama ben milletvekili olamadım. Kısa sürede gerekli hukuki düzenlemeler yapıldı ve 4 ay sonra milletimin bana layık gördüğü görevi devraldım.

"MUHTARLARLA BİR ARAYA GELMEMİZDEN RAHATSIZ OLUYORLAR"

Birileri muhtarlarla bir araya gelmemizden rahatsız. Cumhur ile başkanı arasına duvar örülürse endişe etmek lazım. 3. Kez bu salonda beraberiz. Milletimizle kucaklaşmamızdan rahatsız oluyorlar. Yüksek Seçim Kurulu'na başvurup yasak istiyorlar.

"BUGÜNE KADAR ARAMIZA KİMSENİN GİRMESİNE İZİN VERMEDİM"

Cumhur ile başkanının buluşmasını engelleyemeyecekler bu güne kadar aramıza kimsenin girmesine izin vermedim. Biz kendimize kılavuz olarak sadece milletimizi aldık. Milletin bize çizdiği yolda ülkemize hizmet etme çabasında olduk. Elbette 40 yıllık siyaset hayatımızda hatamız ve eksikliklerimiz olmuştur.

Biz kalbimizi kollarımızı ne kadar millete açtıysak millette bize o kadar sahip çıktı.

ŞAH FIRAT OPERASYONU

Hafta sonu çok önemli bir askeri operasyonu başarıyla gerçekleştirdik. Suriye toprakları içerinde bulunan Süleyman Şah Türbesini Türkiye Sınırına yakın bir bölgeye taşıdık. Türbenin yeri geçmişte iki kere değişmişti. Bu kez de güvenlik nedeniyle değiştirmek zorunda kaldık.

Saygı karakolunda görevli askerlerimizin hayatını tehlikeye atmamak için böyle bir karar aldık. Muhalefetin düşünüğü gibi düşünseydik o kardeşlerimizin bir kısmı hayatta olmayabilirdi. Siyaset duygusallık götürmez, Akılla bilimle yapılan bir iştir. Siyaset milleti yönetme sanatıdır. Böyle heyecan verelim gaz verelim demekle olmaz.

Bu konuda hükümetimizi ve TSK'yı bir kez daha tebrik ediyorum. Her bakımdan başarılı bir operasyon olmasına rağmen birilerinin bu konuda olumsuz havalar estirmek için çaba gösterdiğini görüyorum.

"GENELKURMAY'IN TIRNAĞI OLAMAZSIN"

Genelkurmay Başkanı'na akla gelmeyecek laflar eden kişi sen Genelkurmay başkanımızın atılacak tırnağının bir parçası bile olamazsın. Sen terörle mücadele için bu zaman kadar ne yaptın. Sen sadece Ankara'dan kurusıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi takılacaksın. Mİlliyetçi olduğunu söyleyenler bu ülkenin ordusuna bu denli çirkin yakıştırmayı yapanları sizin takdirinize bırakıyorum.

"ÖRGÜTLERİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ YOK"

Milletimiz bu densizliklerin haddinibilmezliklerin hesabını soracaktır. Türkiye bu operasyonu hiç bir örgütün desteğiyle yada izniyle yapmamıştır. Bizim hiçbir örgütün desteğine ihtiyacımız yoktur. Ülkemiz bu imkana sahiptir, bu güce sahiptir. Türkiye kendi imkanlarıyla kendi kabiliyetiyle bu operasyonu yürütmüştür.

Bizler topraklarımızın altına defnettiğimiz ölülerimizi unutmayız. Hassasiyetimiz vardır.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ

12 yıl öncesine gidin. 12 yıl önce çanakkale şehitliklerinin hali rezillikti. Ama biz orayı ele aldık ihya ettik ve orada müzeler ve merkezler oluşturduk ki giden çocuklar gençler adeta tarihe yeniden kavuştu.

Nerede bize ait bir hatıra varsa gidip bulup üzerimize düşeni yaparız.

Önemli olan Süleyman Şah'ın bu milletin kalbinde edindiği yerdir. Bu millet Süleyman Şah'ın türbesine sahip çıkmışsa herkes buna saygı duymalıdır.

Biz o türbeyi taşıyarak askerlerimizin can güvenliği için tedbir aldık ve hiçbir hakkımızdan vazgeçmeyerek bu nakli yaptık. Bu meseleyi günlük siyasete alet edenler her şeyden önce Süleyman Şah'ın manevi hatırasına saygısızlık ederler. Süleyman Şah'ı rahmet yad ediyorum.

MUHTARLARA EVLENDİRME YETKİSİ

İç güvenlik paketiyle beraber muhtarlara evlendirme yetkisi veriliyor. İçişleri Bakanlığımız yeni bir sistem geliştirdi. Adı muhtar bilgi sistemi. Muhtarlarıomızın kamu kuruluşlarından yapacakları talepleri kayıt altına alıyor. Bu sistemle muhtarlarımızın taleplerine kulak asmayanları doğrudan görüp takip edeceğiz.

Muhtarları karşısına alan milleti de karşısına alır."