Erdoğan: Normalleşmeyi Netanyahu Geciktiriyor

Erdoğan: Normalleşmeyi Netanyahu Geciktiriyor

Erdoğan, Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'le Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin gecikmesine Netanyahu'nun sebep olduğunu söylemiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amerikan başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'le Türkiye arasındaki ilişkilerin normalleşmesini Netanyahu'nun geciktirdiğini söylediği öne sürüldü. İddianın sahibi İsrail'de yayınlanan haaretz gazetesi.

Haaretz Gazetesi, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama arasında geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen telefon görüşmesiyle ilgili bazı iddialarda bulundu. Gazete Erdoğan’ın Obama’yla yaptığı görüşmede İsrail’le ilişkilerin normalleşmesinin gecikmesinden İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sorumlu tuttuğunu yazdı.

Gazeteye konuşan üst düzey bir İsrailli yetkiliyse İsrail’in normalleşmeyi geciktirmediğini savundu. İsrailli yetkili “Türkler de en azından İsrailliler kadar suçlu bu meselede” dedi.

Obama geçtiğimiz hafta çarşamba günü Başbakan Erdoğan’ı telefonla aramıştı. Amerikan Başkanı, geçtiğimiz yıl Mart ayında İsrail’e yaptığı ziyarette Netanyahu’yu Başbakan Erdoğan’ı arayıp özür dilemeye ikna ederek normalleşme sürecinin başlamasına bizzat arabuluculuk etmişti.

OBAMA NETANYAHU İLE BEYAZ SARAY'DA KONUŞACAK

İsrailli yetkili Obama'nın, Netanyahu'nun Erdoğan’dan özür dilemesinin üzerinden neredeyse bir yılın geçtiğini hatırlattığını iddia etti.

Haaretz Gazetesi’nin haberinde Erdoğan’ın bu hatırlatmaya karşı Obama’ya “Top şimdi Netanyahu'da" cevabını verdiği öne ifade edildi. Obama’nın da Erdoğan’a gelecek hafta Beyaz Saray’da Netayahu’yu ağırlayıp normalleşme sürecinin sonuçlandırılmasını isteyeceğini ilettiği ifade edildi.

İsrail ve Türkiye arasında yapılan müzakereler neticesinde hazırlanan anlaşma taslağının dört hafta önce Netanyahu’ya gönderilmişti. Netanyahu hala taslağı onaylamadı.