Erdoğan: Netanyahu Oğlunun Kulağını Çeksin

Erdoğan: Netanyahu Oğlunun Kulağını Çeksin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa mitinginde konuştu. Erdoğan, 'Yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur, bunu da açıkça söylüyoruz' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziosmanpaşa mitinginde konuştu. Erdoğan, 'Yeniden bir Haçlı-Hilal mücadelesi istemiyoruz. Çok merak ediyorsanız gereği de olur, bunu da açıkça söylüyoruz' dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tüm dünyanın göz bebeği olan İstanbul'a 'Konstantinapol' ifadesini kullanan ey Netanyahu, oğlunun kulağını çek. Eğer bu konuda biraz daha ileri giderseniz terbiye metotlarımız farklıdır, sizleri o tür de terbiye etmesini biliriz' diye konuştu.
 
Bu güvene mazhar olmak için çalışmaya devam edeceklerini aktaran Erdoğan, şöyle konuştu:
 
"Hizmet sancağını asla yere düşürmeyeceğiz, emanetinize asla halel getirmeyeceğiz. Baskı, şantaj, tehditlere asla eyvallah etmeyeceğiz. İslam düşmanlarına, Müslüman karşıtlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Elbette birileri bundan rahatsız olacak. Bizim hakkı haykırmamız kuşkusuz zalimleri rahatsız edecek. Bizim Suriye'den Arakan'a, Afrika'dan Balkanlara kadar mazlumlara sahip çıkmamız şüphesiz birilerinin konforunu bozacak. Türkiye'nin yükselişi elbette Haçlı artıklarının zoruna gidecek. Top oynayan Filistinli çocukları Gazze sahilinde bombalayanlar elbette bizim doğruları yüzlerine vurmamız karşısında hırçınlaşacak. Dünyanın en büyük 10 mega projesinden 6'sına bu ülkenin imza atması şüphesiz birilerini kıskandıracak. Senelerdir bu milleti hor ve hakir görenler, küçümseyenler elbette güçlenen, özgürleşen, öz güveni artan bir Türkiye'yi kabullenmeyecek. Ne kadar rahatsız olursa olsunlar biz, asla geri adım atmayacak, asla pes etmeyeceğiz. Ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada adaletin, barışın, öz güvenin timsali olmayı sürdüreceğiz. Azgın azınlığın şımarıklıkları karşısında sessiz çoğunluğun dili olacak, hislerine tercüman olacağız."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin güçlü olması, sağlam durması şart. Türkiye her alanda başını dik tutmak zorundadır. Türkiye birliğine beraberliğine, kardeşliğine sahip çıkmak zorundadır. Çünkü bu devlet sadece 780 bin kilometreden ibaret değildir. Türkiye bundan çok daha büyük bir ülkedir. Bugün Türkiye tüm dünyada umudun adıdır. Dayanışmanın sembolüdür, hakkın hukukun, adaletin timsalidir. Ülkemizdeki binlerce kilometre uzaktaki teröristlerin, gözü dönmüş katillerin milletimizi ve ülkemizi hedef almasının sebebi de budur." ifadelerini kullandı.
 
"BİZ BU DÜNYADA YENİDEN BİR HAÇLI-HİLAL MÜCADELESİ İSTEMİYORUZ"
 
Erdoğan, Yeni Zelanda'da 49 Müslümanın şehit edildiğini, 3 kişinin hastanede tedavi gördüğünü hatırlatarak, terör saldırısına ilişkin görüntüleri ekrandan vatandaşlara gösterdi.
 
Videodan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İslam coğrafyasına da bakmamız gerekiyor. İslamiyet üzerinden insanların birbirlerini nasıl katlettiklerini görüyoruz. İslam dünyasından kaynaklanan terör, bütün dünyada farklı yorumlara yol açtı. İslam dünyasının da oturup düşünmesi gerekiyor." sözlerine de vatandaşlara izleten Erdoğan, şöyle devam etti:
 
"Terörün İslam ülkelerinden kaynaklandığını söyleyecek kadar seviyesiz bir adam, zelil bir adam. Bu ifadenin aynısını Avustralyalı senatör de söylüyor. Sen kimden yanasın? Domuzdan mı yanasın, bu milletten mi yanasın? Hale bak... Ben buradan CHP'ye oy veren kardeşlerime sesleniyorum; dikkat edin, bu adam bir projedir ve bu adam nerede, ne söyleyeceğinin farkında değil. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede ana muhalefetin başındaki bir zat nasıl kullanır? Tabii sen şimdi kalkarsan körlere hakaret olur, 'Şaşı kalkarsın'... Zira bu HDP ile beraber değil mi? Bu şu anda sözde İYİ Parti ile beraber değil mi? Maalesef istikametini kaybetmiş Saadet ile beraber değil mi? Bunlar dörtlü çete. İstikamet diye bir şey bunlarda yok ve bunların millilik diye de bir şeyleri yok. Vatanseverlik diye de bir şeyleri yok."
 
HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin açıklamalarının bulunduğu videonun da gösterilmesinin ardından Erdoğan, "Değerli kardeşlerim bu adam Kürt değildir, onu da söyleyeyim. Bu adam ipsiz sapsız birisidir ve Kürt kardeşlerim üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Benim ülkemde Kürdistan var mı? Bizim ülkemizde Güneydoğu Anadolu Bölgemiz var, Doğu Anadolu Bölgemiz var, Karadenizimiz, Akdenizimiz, Egemiz var, Marmaramız var ama Kürdistan diye bir bölge Türkiye'de yok. Kürdistan'ı çok seviyorsan Irak'ın kuzeyinde Kürdistan var, defol git oraya ama bu ülkeyi bölmeye hiçbirinizin ne hakkı ne yetkisi yok." ifadelerini kullandı.