Erdoğan Nefreti Bakın Ne Yaptırdı?

Erdoğan Nefreti Bakın Ne Yaptırdı?

Cemaatin haber ajansı Cihan, bugünlerde yaptığı haberlerle yine çok konuşuluyor. Düne kadar düşman oldukları bütün kesimlere kucak açan ajans bugün yaptığı bir haberle bu kadar da olmaz dedirtti. Ajans yıllardır cemaat için neredeyse demediğini bırakmayan

Cemaatin haber ajansı Cihan, bugünlerde yaptığı haberlerle yine çok konuşuluyor. Düne kadar düşman oldukları bütün kesimlere kucak açan ajans bugün yaptığı bir haberle bu kadar da olmaz dedirtti. Ajans yıllardır cemaat için neredeyse demediğini bırakmayan Müjdat Gezen ve Yılmaz Özdil hakkında yazılan haberde inanılmaz sıfatlar kullandı.

Cihan haber ajansı, 10. Cumhurbaşkanı Necdet Sezer'in izlemeye gittiği, Yılmaz Özdil'in yazdığı kitaptan esinlenerek Müjdat Gezen tarafından sahneye konulan tiyatro oyunu haberinde şaşırtıcı ifadeler kullandı.

MÜJDAT GEZEN 'DUAYEN', YILMAZ ÖZDİL 'USTA GAZETECİ'

Ajans geçtiği haberde daha düne kadar cemaat için ağza alınmayacak ifadeler kullanan Müjdat Gezen için 'duayen' ifadesini kullanırken, Fethullah Gülen'in geçtiğimiz yıl tövbe etmeye davet ettiği Yılmaz Özdil'den bahsederken de 'usta gazeteci' ifadesini kullandı.

İŞTE O HABERİN İLGİLİ KISMI

"Tiyatronun duayen isimleri Müjdat Gezen ve İlhan Daner'in yanı sıra 28 oyuncunun 122 karaktere hayat verdiği oyunda, zaman zaman usta gazeteci Yılmaz Özdil de barkovizyona yansıtılan görüntüsü ve sesiyle oyuna dahil oldu. 11 yıllık AK Parti iktidarında Türkiye'nin yaşadığı olayların kronolojik bir sırada ve trajikomik bir dille anlatıldığı oyunda kahkahalar havada uçuştu. Oyunun bazı bölümleri ise izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı."

"ATLETİCO FETO"

Yılmaz Özdil Hürriyet gazetesindeki köşesinde 27 Kasım 2013 tarihli 'Hükümetle cemaat arasındaki maç kaç kaç biter' başlıklı yazısında Fethullah Gülen'i ve cemaati ima ederek şunları yazmıştı.

"... Kontratak oynarlar, rakip teknik direktörün bilgisayarına girer, hakem odasına kamera döşer, tribüne böcek monte ederler, hocaları uzaktan kumandayla taktik verir, takkeyi düzeltirse, hücuma kalkın, ağlarsa, defans yapın manasına gelir, altyapıdan yetiştirdiği topçular Toma Juniors'ta forma giyer, ligin kilit ekibidir, bu sene de ligi kilitlemesi, olmazsa rakip futbolcuları kelepçeletmesi bekleniyor."

YILMAZ ÖZDİL'İ TÖVBE ETMEYE DAVET ETMİŞTİ

Soma'da hayatını kaybeden madenciler için "müstehak" diyen Yılmaz Özdil için Gülen, "Kim bilir, belki hepimizin başka başka günahlarımız vardır. Herkes kendi muhasebesini yapmalı ve kendi günahına tevbe etmelidir." diye konuşmuştu.

Akhaber.com