Erdoğan Nasıl Gider?

Erdoğan Nasıl Gider?

Aslında bizim bilmediğimiz, içimizdeki şirketlerin tarihidir. Nasıl geldiklerini ve nasıl ülkeyi ele geçirdiklerini asla ve kat'a öğrenemedik.

Takvim Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in "Şirket" başlıklı yazısı:
 
Tarihimize baktığımız zaman birçok yanılsama görürüz!MASON paşalarla, başka IRK'a mensup olduğu halde ısrarla TÜRK olduğunu savunan devlet adamlarıyla sık sık karşılaşırız! Bu bizim bir türlü üstesinden gelemediğimiz bir hadisedir!
Dün hayatımıza kasteden Lawrence'ler, yer yarılıp yerin içine mi girdi! Yok mu oldular? Ya da o devletler tüm adamlarını geri mi çekti? Elbette "Hayır!"
Sadece kılık ve kıyafet değiştirdiler!
Başka başka rollerle, başka başka söylemlerle geldiler! Aslında hiç gitmemişlerdi! Dönüşümler hep yüzümüze bakarak gerçekleştirildi! Sadece biz bunu göremedik! Devlet senin olmazsa zaten göstermezlerdi! Sorun buydu!
Gelin geri gidelim biraz! SIRLARI aralayalım... Tozlu rafların içine girip gerçeklerle buluşalım...
Hep söylediğim gibi bizim aslında bilmediğimiz içimizdeki ŞİRKETLERİN tarihidir! Nasıl geldiklerini ve nasıl ülkeyi ele geçirdiklerini asla ve kat'a bilemeyiz!
Geçmişte yazmıştım!
Kalust Sarkis Gülbenkyan Anadolu'dan çıkıp önce Fransa'da, ardından King's College'de jeoloji okuyan bir Ermeni'ydi! Aynı zamanda Osmanlı'ydı!
1890'larda daha 22 yaşındayken OSMANLI'nın petrol haritasını çıkardı.
İran'dan Körfez'e oradan Güney'e kadar nerede ne var biliyordu! İngilizler'in keşfi uzun sürmedi! Onlara yanaştı!
Endonezya'ya gitti. Oralardaki zenginlikleri rapor etti. Hollandalılar ile İngilizler'i birleştirdi! Ortaya Royal Dutch Shell çıktı!
Bu şirket Rockefeller'ın Standart Oil'inin karşısındaki en büyük güçtü!
Gülbenkyan aynı zamanda Osmanlı'nın Paris ve Londra elçiliklerinde mali müşavirdi! Para ile ilişkisi kendisini Osmanlı Bankası'nın içinde bulmasına kadar gitmişti!
Bölgedeki petrollerin dağılımı ve kurulan ortaklıklarda baş köşede o vardı! Mr. Five Percent, yani BAY YÜZDE 5ismi oradan kalmıştı!
Gülbenkyan'ın temelini attığı, daha doğrusu ANADOLU'ya taşıdığı şirketlerden biri 1950'lerden sonra şimdiki ismiyle faaliyet göstermeye başladı! İsim yazmıyorum ama büyüklerden biriydi!
Devletin başında bulunanlar o zaman bu şirket geldi diye bayram etti! Ee, İngilizler gelir de kapılar sonuna kadar açılmaz mıydı!
İşte o şirket Türkiye'de her zaman son derece güçlüydü!
Maalesef DEVLETİMİZ onların ne halt karıştırdığını bilemiyor, hatta soramıyordu!
O kadar güçlüydüler yani! 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu da dolaylı yoldan bunların işiydi! Nasıl mı?
Anlatalım!
AK Parti iktidara geldiği günden beri etkili-yetkili kim varsa bunların ÖZEL İSTİHBARAT adamları tarafından takibe alındı! Şimdi ortaya çıkan BAKANLAR ya da çocukları sürpriz değildi! Muhtemelen başka isimler de yakında ortaya çıkacak!
Bilemiyorum... Çekilen görüntülerin, alınan kayıtların arkasında bunların parmak izi var!
Sadece bunlar mı? Tabii ki değil! Şimdi saldırıya geçenler de 25 yıldır MİT'i takip edip, karşı operasyon yapan ekipti! Türkiye içeriden sarılmış, ancak kimse bunu görmüyordu! Görmek istemiyordu! Soru sormak ve cevap aramak insanın konforunu bozuyordu çünkü!
Neyse çekilen görüntüler bir el tarafından saldırıya geçenlerin görünmeyen isimlerinden SİVİL birine verildi! Ve bu isim de onu alıp güvendiği bir yetkiliye teslim etti!
KURGU yapan İNGİLİZ aklı olunca işler değişirdi! Ayrı ayrı konuları bir sepete koyup ÇETE kapsamında değerlendirme istenir!
Burada da büyük ihtimalle öyle olacak!
Çünkü çalışma biçimleri bu! Bizler içeride AK Parti'yi tartışırken her dava, her mahkeme hükümete olan güveni sorgulatacak! Plan bu! Hedef partinin "AK" olan kısmı! Bakın bu adamlara çalışan bilmediğimiz çok insan var! Başka kılıflarla bunlara hizmet ediyorlar!
Hrant Dink Davası neden aydınlatılamadı!
Bu yapının kurduğu karışık çalışma biçimi yüzünden! İşin içinde bunlar var! Hep vardılar zaten!
AK Parti'yi yıllardır adım adım izliyorlar! Ahlaki sınırları aşarak geliyorlar! Her tezgah da maalesef HOŞGÖRÜNÜN ANA AKIMI olan cemaatin üzerine kalıyor! Onlar da bir türlü "bu pisliğin bizimle ilgisi yok" diyemiyorlar, inandıramıyorlar! Ankara'da özenle seçilen evlere KAMERA koyma, Spielberg'i aratmayan kurgularla ortaya çıkma inanın bir Müslüman'ın, bir Türk'ün yapacağı iş değil! Yapılıyor mu? Yapılıyor!
Kimse de önüne geçemiyor! Ülke bu halde! Şimdi en azından büyük mücadele var! Düne kadar ortada halkını koruyacak mekanizma bile yoktu! Şimdi bu direnç ortaya çıktığı için saldırıyorlar! Ama işleri çok zor! ÇünküANKARA artık onların attığı her adımı bilecek ve görecek düzeyde! Nefesleri ensesinde!
Bakın, 17 Aralık Operasyonu'nda çok gizli kalan dehşet verici ayrıntılar var!
Ancak bazılarını yazmak için zamanlama uygun değil!
Ama görünenle GERÇEK birbirinden çok farklı!
Hep söylediğim gibi HUKUK ADAMLARI önündeki dosyaya bakar!
Sorun da orada! DOSYA o hale nasıl getiriliyor! Şimdilerde sık sık ortaya çıkıp saldırıya geçenler adına söz söyleyen yumuşak huylu biri, yakın tarihte İNGİLİZ SEFARETİNDEN biriyle özel görüşme yaptı! İKİLİ görüşmede"Erdoğan nasıl gider?" konusunu ele aldı! Bizim hoşgörü timsali olarak ortaya çıkan şahsiyet orada aslan kesildi! Erdoğan hakkında BELEDİYE BAŞKANLIĞI zamanından kalma NOTLARI kendi eliyle teslim etti!
İsim vermiyorum ama onlar kim olduklarını biliyorlar! NOTTA her türlü iftira mevcut!
Hem de hiçbirinin temeli yok! Sadece iftira!
Türkiye bu! Kendi BAŞBAKANINI yabancıya şikayet eden, teslim eden bir kafa! Yerli Wikileaks yani!
Sadece bu kadar mı? Değil!
Bakın!
17 Aralık Operasyonu yapılmadan önce bir TÜRK yetkili uzaklara gidip ilgili kişiye OPERASYONUN başlayıp başlamamasıyla ilgili BRİFİNG verdi! Fakat uzakta da olsalar rahat ve güvende değillerdi! Yıllardır oturdukları yeri birkaç kişiyle terk edip açıldılar!
Bir sağlık kuruluşunun güvenli bir ofisinde değerlendirmede bulundular!
Kaldıkları yerde MİT görevlisi olabilir gerekçesiyle huzursuzdular! Açık düşmekten korkuyorlardı!
Biliyorum size film gibi geliyor ama operasyonun hikayesi bu!
Hastanedeki odada yapılan görüşmelerde en çok öne çıkan da "TÜRKİYE'DEKİ SERMAYE YANIMIZDA!" sözüydü!
100 yıl önce kurulan OYUN bizim bilmediğimiz enstrümanlar üzerinden aynen gidiyor! O petrol şirketi hala ayakta ve büyük! Paralarıyla adam bulmakta bugün de hiç zorluk çekmiyor! Osmanlı'yı batıranlar, torunlarının ayağa kalkmasını istemiyor!
Nefes almamızdan bile rahatsızlar!
Bu nedenle gazeteleri süsleyen haberlerin arkasına bakın! Manşetlerdeki kişilerin hiçbir önemi yok! ArkadakiBARONLARA bakmak şart! Yoksa yarın başka aktörlerle gelirler! Bugün Erdoğan'ı yerler, yarın başka birini!
Ya aklımızı başımıza devşirip bunlara "DUR!" diyeceğiz ya da bir 100 yıl daha sopa yiyeceğiz!
Günlük düşünmeyin!
Bu ülkenin çocuklarından rahatsızlar!
Unutmayın tek korkuları bu!
Sesimizi gür çıkardığımızda kaçacak yer ararlar!
Ya yıkıp geçeceğiz ya yıkılacağız!
Biz kazanırsak, kaybettiğimiz her şeyi geri alacağız!
Asırlık hesabı görmüş olacağız!
BİRLEŞİN!
Tek yol bu!