Erdoğan, Mısır'a 4 Şart Öne Sürdü

Erdoğan, Mısır'a 4 Şart Öne Sürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır ile ilişkilerin düzelmesi için Mursi'nin bırakılması, idamların kaldırılması, tutukluların bırakılması ve siyasi partilere getirilen yasakların kaldırılması gerektiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran ziyaretinden dönüşte uçakta gazetecilerle konuştu. Erdoğan, Mısır ile ilişkilerin düzelmesi için 4 şartı olduğunu söyledi. 

Suudi Arabistan ziyaretinden sonra Mısır’la da Yemen üzerinden bir yakınlaşma olduğuna dair analizlerin olduğuna ilişkin bir soruyu da cevaplayan Erdoğan, Mısır için 4 şart öne sürdü. 

"MURSİ'NİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ VERMELERİ GEREKİR"

Erdoğan şöyle dedi:  Açık söylüyorum; demokrasiye inanmış bir insan olarak bir defa darbecileri tasvip etmem mümkün değil.
Sayın Mursi yüzde 52 oyla seçilmiş bir Cumhurbaşkanı’dır. Özgürlüğünü vermeleri gerekir.
İki; Batı idama karşı olduğunu söylüyor mu? Orada 3 bin kişinin idamı söz konusu. Bunların kaldırılması lazım.
Üç; 18 bine yakın siyasi tutuklunun yeniden yargılanmaları ve önlerinin açılması lazım.
Dört; siyasi partilere kendilerine göre gereksiz yasaklar getirmişler. Eğer bunların zerre kadar demokrasi anlayışı varsa açsınlar önünü. Bu bir gaz sıkışması getirir. Allah muhafaza, ulusların geleceği için de çok ciddi sıkıntılar meydana getirebilir. Bazıları çıkıp “Türkiye bizim iç işlerimize karışmasın!” diyor. Bizim iç işlerinizle alakamız yok. Herhangi bir ülkede özgürlüklere yönelik bir şey oluyorsa, herhalde biz de düşüncelerimizi söylemek zorundayız. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni dünya niye paylaşmış? Öyleyse sen de buna sadık olacaksın.