Erdoğan: MHP ile Her Türlü Adıma Varız

Erdoğan: MHP ile Her Türlü Adıma Varız

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “AK Parti ile sonuna kadar yan yanayız” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ni karşılıksız bırakmadı:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “AK Parti ile sonuna kadar yan yanayız” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ni karşılıksız bırakmadı: “MHP ile her türlü adımı atmaya varız.” Erdoğan, partiler arası seçim ittifakına ilişkin yasa  çalışmasını da, “Seçim öncesi düşünülebilir” diye değerlendirdi.

Katar dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Bahçeli’nin “MHP, 2019’a kadar AK Partii ile yan yana mücadelesini sürdürecektir” sözleriyle ilgili şunları söyledi: “Bundan sonraki süreçte de vatanseverlik noktasında, ülkemizin değerleri noktasında milli yerli olacak her konuda; hele hele terör örgütleriyle dayanışma içinde olan bir ana muhalefet partisi karşısında biz yerli ve milli olarak vatanımızın çıkarları tüm milletimizin çıkarları noktasında MHP ile biz her türlü adımı atmaya varız. Bu konuda tereddütümüz dahi yoktur.”

Erdoğan partiler arası seçim ittifakına izin veren yasa çalışması olup olmadığına ilişkin soru üzerine de şöyle konuştu: “Bu konuda bir çalışma yok. Bana göre şu an için bu, erken sayılabilecek bir tartışma. Ancak ülke olarak baraj meselesinde tecrübemiz, deneyimimiz fazlasıyla var. Olaya ekonomik ve mali istikrar olarak bakmamız lazım. 50 artı 1 ile siyasi istikrar geliyor. Dolayısıyla bütün bunları göz önüne aldığımızda belki bir seçim öncesi ittifak düşünülebilir, onun üzerinde durulabilir.”